Промоција књиге „Петар Кочић у књижевној периодици” Душка Певуље у сриједу 14. фебруара
12. фебруар, 2018.
Службени гласник – 2018.
12. фебруар, 2018.

Успјела прва србачка Тракторијада, манифестацији у Повеличу одазвало се 80 трактора

Прва србачка тракторијада која је у недјељу 11. фебруара одржана у Повеличу окупила је око 80 трактора из Српца и сусједних општина а манифестацији је присуствовало око 400 грађана. Ово необично дружење протекло је спортско-забавном духу, а велику пажњу изазвало је такмичење у навлачењу трактора који су били повезани челичном сајлом.

У категорији трактора до 60 коњских снага побиједио Славко Новковић из Ножичког, до 70 КС Гостимир Благојевић из Разбоја, до 80 КС Огњен Школник из Ножичког и до 130 КС Момо Шарић, такође из Ножичког.

„Није довољно имати само нов и снажан трактор већ и вјештину стартовања и друге „цаке“ које нећу открити“, каже најстарији такмичар Славко Новковић.

Међу учесницима тракторијаде био је и пољопривредник Зоран Поповић из Брезовљана који је одушевљен идејом о организацији ове манифестације.

„Почео сам се бавити пољопривредом са трактором Владимирцем који је имао скромније могућности али сам и поред тога успијевао обрадити најмање десетак хектара земљишта. Сада посједујем трактор Фиат 70 дуплак који је сасвим довољан за потребе мог домаћинства“, рекао је Поповић.

Један од организатора манифестације, Александар Њежић, рекао је да у Српцу постоје манифестације као што су бициклијада, моторијада и џипијада, па је било логично да и ратари приреде један овакав догађај који је надмашио њихова очекивања.

“Вјерујемо да ће ова манифестација прерасти у традицију и да ћемо се и наредних година барем једном годишње окупљати уз музику, дружење и бројна такмичења”, рекао је Њежић.

Међу посјетиоцима манифестације били су и начелник општине Млађан Драгосављевић, начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић и потпредсједник Скупштине општине Милош Будић.

 

Comments are closed.