Основци сликају и снимају саобраћајне прекршаје
10. октобар, 2018.
Ерасмус плус стипендија за размјену студената на Универзитету у Болоњи
11. октобар, 2018.

Почело уређење фасаде на друштвеном дому у Кукуљама

У мјесној заједници Кукуље у току су радови на малтерисању зидова друштвеног дома који је изграђен уз финансијску помоћ кабинета предсједника Милорада Додика, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Општине Србац, мјештана и донатора. 

Предсједник Савјета мјесне заједнице Кукуље и одборник СНСД у Скупштини општине Србац, Радојица Видовић, каже да је спољашње уређење дома почело прије неколико дана и потрајаће до краја идуће седмице.

„Уз помоћ мјештана и донатора из наше и сусједних општина прикупили смо средства за малтерисање а након тога предстоје финални радови на унутрашњем уређењу дома што би требало бити окончано у току идуће године“, истакао је Видовић.

Он подсјећа да је недавно завршено и асфалтирање паркинга у кругу дома тако да је овај објекат у значајној мјери уљепшао центар села. 

Према његовим ријечима, у последњих шест година уложено је преко пола милиона КМ у изградњу инфраструктурних објеката у Кукуљама. Поред изградње дома површине 500 квадрата, прије неколико дана је асфалтирано 2.2 километра путних праваца кроз село, а још раније је извршена реконструкција школске зграде и објекта ФК Млади Крајишник, изграђене трибине на фудбалском стадиону, асфалтирана игралишта код основне школе и постављене надстрешнице на аутобуским стајалиштима. 

До краја године планирано је да се изврши реконструкција и асфалтирање још 4.2 километра путева кроз ову мјесну заједницу. 

Видовић је и предсједник Културно-умјетничког друштва „Ђердан“ које активно дјелује у селу и окупља стотињак чланова сврстаних у неколико секција.

 

 

 

Comments are closed.