Короман добио чланску карту Слоге, у јулу дочекује србачке фудбалере на Јахорини
27. март, 2018.
Младост и Млади Крајишник стигли до побједе
27. март, 2018.

У току реконструкција друштвеног дома у Ћукалима

Мјештани Ћукала и чланови Школе фолклора из овог села покренули су акцију реконструкције друштвеног дома у њиховој мјесној заједници. Средства су прикупљена од игранки које су одржане у овом дому током зимског периода а један дио средстава у износу од 1000 КМ стигао је од Општине Србац.

Начелник општине Млађан Драгосављевић обишао је ових дана друштвени дом како би пружио подршку мјештанима у њиховим настојањима да обезбиједе условне просторије за рад школе фолклора и друге потребе овог села.

“За сваку похвалу је што су се мјештани организовали како би омогућили квалитетније услове за дружење, што ће допринијети останку младих на селу. Општинска управа подржава овакве активности и трудићемо се да у складу са финансијским могућностима помогнемо сличне иницијативе”, рекао је начелник Млађан Драгосављевић.

Један од главних иницијатора акције је Милан Ђукић из Ћукала, а испред Школе фолклора “Ћукали” највише је ангажован кореограф Милан Продановић.

“Један од приоритета је била санација крова који је прокишњавао, тако да смо то успјели завршити а избили смо и један зид како бисмо добили већу просторију за рад наше школе фолклора којој ће највише служити овај објекат. Уредили смо и простор око дома како бисмо имали више мјеста за паркинг”, рекао је Продановић.

Он додаје да је у плану изградња мокрог чвора и двије помоћне просторије које ће служити као свлачионице. 

Продановић је позвао мјештане и донаторе да се што више укључе у финансијску подршку овој акцији како би млади фолклораши али и други мјештани добили уређен објекат на понос читавог села.

 

Comments are closed.