Почели радови на уређењу канала Косолинац и Доња Ина
1. октобар, 2018.
Плесачи удружења „Ц.Е.З.А.Р.“ одушевили публику у Градишци
1. октобар, 2018.

У току радови на санацији школе у Горњим Срђевићима, помоћ стигла из кабинета предсједника

Кабинет предсједника Републике Српске Милорада Додика издвојио је 20 хиљада КМ за санацију школе у Горњим Срђевићима. Ова подручна школа која дјелује у саставу ОШ „Вук караџић“ Ситнеши изграђена је 1972. године и од тада до данас су само једном извршени радови на њеној санацији.

Радови су почели протеклог викенда када је извршено прекривање крова а сада слиједи постављање нове столарије.

„Кров је био у дотрајалом стању а важније од свега је што су уклоњене салонит-плоче са крова које могу имати штетне посљедице по здравље и умјесто тога постављен лим“, рекла је директорица школе Весна Савић.

Радове на кровној конструкцији извело је грађевинско предузеће „Градпром“ из Српца а вриједност ове инвестиције је око 10 хиљада КМ. Исти износ биће издвојен и за набавку и постављање нове столарије у цијелој школи што је повјерено предузећу „Елипс“ из Бајинаца. 

„Столарија је такође била дотрајала и трула а била је евидентна и слаба изолација због чега се тешко задржавала топлота у школи и поред централног гријања. Сада очекујемо да ћемо добити квалитетније услове за одвијање наставе за наших 16 ученика који су распоређени у два комбинована одјељења“, рекла је Савић.

У плану је да сви предвиђени радови буду завршени до краја ове седмице.

 

Comments are closed.