Црвени крст обиљежио Дјечију недјељу едукацијом за дјецу и поклон пакетима за сиромашне
6. октобар, 2018.
Општина Србац издвојила 12.850 КМ за санацију друштвених домова
6. октобар, 2018.

У току асфалтирање пута у Малим Ситнешима

Грађевинско предузеће „Нискоградња“ из Лакташа почело је данас асфалтирање локалног пута кроз Мале Ситнеше у дужини од 1.4 километра за шта је средства у износу од 315.830 КМ обезбиједила Влада Републике Српске.

Радови су кренули од раних јутарњих часова а требали би бити окончани до краја дана на радост бројних мјештана који су изашли на улицу како би присуствовали завршетку овог важног пројекта на чију реализацију су чекали годинама.

Мјештанин Станко Тодоровић каже да је пресрећан што је локална управа испунила своје обећање и асфалтирала пут кроз Мале Ситнеше који је дуги низ година био у катастрофалном стању, након што је претходна власт започела радове и оставила их недовршеним.

„Овдје живи на десетине породица које већ годинама чекају да добију нови асфалт. Старим путем се није могло пролазити аутомобилима како треба и долазило је до оштећења возила а од силне прашине која се дизала није се могло дисати. Овај дан ћемо дуго славити“, рекао је Станко. 

На подручју србачке општине у току је и асфалтирање локалног пута од Горњих Срђевића до Ситнеша за шта је Влада Републике Српске издвојила 720 хиљада КМ а почели су и радови на реконструкцији пута Црнаја-Мартинац што је најкапиталнији пројекат путне инфраструктуре у овој години чија је вриједност 1.1 милион КМ.

Протеклих седмица асфалтирано је 2.2 километара путева у Кукуљама и 850 метара пута у Бајинцима, а нови асфалт је добила и улица Вука Караџића у Српцу.

Прије неколико дана је постигнут договор начелника општине Млађана Драгосављевића са предсједницима Савјета мјесних заједница да се до краја године асфалтира још 9.2 километара путева у осам села за шта ће Међународни фонд за развој пољопривреде (ИФАД) и мјештани издвојити 723 хиљаде КМ.

Ради се о путним дионицама у Кукуљама у дужини од 4.2 километра, Лилићу 450 метара, Разбоју Љевчанском 700 метара, Дугом Пољу 1.2 километра, Ситнешима 500 метара, Каоцима 487 метара, Новој Веси 478 метара и Коровима километар и 193 метра.

 

Comments are closed.