Борачке организације из четири општине састале се у Српцу
24. октобар, 2018.
Основци обиљежили Свјетски дан хране и Свјетски дан јабуке
25. октобар, 2018.

У Социјалном дану учествовао 41 србачки средњошколац, прикупљено 820 КМ за омладинске пројекте

У склопу акције Социјални дан која је у петак 19. октобра одржана у Српцу, прилику да замијене своје школске клупе радним мјестима на један дан добио је 41 ученик од првог до четвртог разреда ЦСШ “Петар Кочић” Србац који су имали практичну наставу у 26 србачких предузећа. На овај начин прикупљено је 820 КМ што ће бити искориштено за финансирање омладинских пројеката србачких средњошколаца.

Ученик четвртог разреда гимназије и координатор Локалног тима Асоцијације средњошколаца у БиХ (АсуБиХ), Марко Милинчић, рекао је да је акција била веома успјешна и да је спектар предузећа обухваћених акцијом био разноврстан, од медицинског до услужног сектора.

“Захваљујемо се нашој школи на подршци и сарадњи као и предузећима која су дала шансу средњошколцима за практичну наставу. Сви ученици су добили од послодаваца дневницу од 20 КМ која ће бити уплаћена на рачун организације АСуБиХ. Из прикупљених средстава Асоцијација формира Фонд социјалног дана, из којег се финансирају пројекти средњошколаца широм БиХ. Наша школа и наш тим већ имају пар пројеката у припреми”, рекао је Милинчић.

Он је такође био један од учесника Социјалног дана а свој радни дан је провео у Одјељењу за просторно уређење и стамбено комуналне дјелатности општине Србац гдје је научио многе ствари које ће му бити од користи за будуће пројекте које буду кандидовали.

“АСуБиХ Социјални дан” реализован је трећу годину заредом а ове године су надмашена сва очекивања јер су учешће узела 1564 средњошколца из 40 локалних заједница, што је више него дупло већи број у односу на први реализовани Социјални дан. Чак 600 предузећа је отворило врата средњошколцима и омогућило им да стекну прво радно искуство.

Асоцијација средњошколаца у БиХ је невладина, нестраначка и неполитичка организација која се кроз своје активности и пројекте залаже за побољшање статуса средњошколаца у БиХ, с циљем да се створе бољи услови образовања и међусобно повежу средњошколци. АСуБиХ ради на принципу локалних тимова те тренутно окупља тимове у 61 локалној заједници широм БиХ, са више од 1400 чланова и чланица, чији се број стално повећава.

Више фотографија са овог догађаја можете погледати у фејсбук групи SRBAC-RS.COM

 

Comments are closed.