Нови тријумф Кукуљчана, славили побједу у Маглајанима
11. октобар, 2018.
Почела нова сезона за рукометаше, Српчани забиљежили побједу и пораз
11. октобар, 2018.

У Гламочанима одржано првенство Републике Српске у дресурном и препонском јахању

Коњички клуб „Ипсилон“ из Српца организовао је протеклог викенда у Гламочанима првенство Републике Српске у дресурном и препонском јахању. Првенство је трајало два дана и одржано је у три категорије: дјеца, јуниори и сениори а судија такмичења је био Стипан Гршић из Коњичког савеза Србије.

Предсједник и тренер клуба, Бојан Угрен, каже да је првог дана, у суботу 6. октобра одржано такмичење у дресурном јахању у којем свака категорија јаше свој задани тест.

„У тесту се по одређеној путањи раде разноврсне радње као што су велики и мали кругови, промјена, ход, кас, галоп и друге. На неким већим нивоима раде се латералне бочне радње са коњима. Врло је важна послушност коња, прецизност радњи и сједињеност коња и јахача. Потребно је да се ствари одигравају са пуно импулса и замаха, без много усиљености“, рекао је Угрен.

Наредног дана одржано је и такмичење у препонском јахању након чега је организовано проглашење побједника и затварање манифестације.

Коњички клуб „Ипсилон“ постоји од априла прошле године а у његов рад, поред Бојана Угрена, укључени су и његов син Ђорђе који учествује у такмичењима и Јовица Зец који је волонтер и асистент у клубу. Располажу тренутно са два коња, од којих је један полукрвне арапске расе и други који је липицанерске расе.

 

Comments are closed.