Ловачко удружење „Срна“ подсјећа на обавезу плаћања чланарине
12. јануар, 2018.
Начелник Млађан Драгосављевић и предсједник Мирко Стојић честитали Православну нову годину
13. јануар, 2018.

Три студенткиње из Српца на ранг листи стипендиста Фонда „Др Милан Јелић“

Министарство науке и технологије Републике Српске, Фонд „Др Милан Јелић” објавило је прелиминарну ранг-листу студената који могу да рачунају на стипендију овог фонда, а међу њима су и три студенткиње из Српца. Стипендију је добила студенткиња четврте године Технолошког факултета у Бањалуци, Сара Лакић, која има просјечну оцјену 9,52. 

Стипендија је одобрена и за двије студенткиње из Српца које студирају на високошколским установама у иностранству. Ради се о Љубици Бакић која се налази на шестој години студија Медицинског факултета у Београду и има просјечну оцјену 9,74, а стипендију ће добити и Митра Драгојевић, студенткиња шесте године студија Факултета ветеринарске медицине у Београду која има просјечну оцјену 9,78.

Студентима првог циклуса студија на универзитетима у РС односно БиХ, према прелиминарној ранг-листи биће додијељено укупно 75 стипендија за академску 2017/2018. годину у мјесечном износу од 400 КМ за девет мјесеци студија, док ће за студенте на иностраним високошколским установама бити додијељено укупно 51 стипендија. Мјесечни износ стипендије студентима првог циклуса студија на високошколским установама у Македонији, Словенији, Србији, Хрватској или Црној Гори износи 500 КМ, односно 800 КМ за студенте који студирају на високошколским установама у иностранству.

Студентима другог циклуса студија на домаћим и иностраним универзитетима, од укупно 44 примљене пријаве биће додијељено осам годишњих стипендија у износу од по 5.000 КМ, док ће студентима трећег циклуса студија бити додијељено пет годишњих стипендија, од укупно 28 примљених пријава студената трећег циклуса студија у износу од по 10.000 КМ за текућу академску годину.

На конкурс Министарства науке и технологије Републике Српске, Фонда „Др Милан Јелић” за додјелу стипендија редовним студентима првог, другог и трећег циклуса студија пристигло је укупно 356 пријава, од чега је 335 пријава задовољило услове конкурса.

Прелиминарну ранг-листу студената можете погледати кликом на овај линк.

Comments are closed.