ФК Младост Бајинци организује клупско дружење у петак 12. јануара
10. јануар, 2018.
Уручен пасош Републике Српске начелнику Млађану Драгосављевићу
11. јануар, 2018.

Светосавска академија у петак 26. јануара

Традиционална светосавска академија биће одржана у петак 26. јануара у Дому културе у Српцу са почетком у 19 часова, одлучено је на првој сједници организационог одбора којом је предсједавао протонамјесник Жељко Сарић. 

У програму ће наступити Етно група „Траг“ из Лакташа, Поетска група „Дикционариј“ и Дјечији вртић „Наша радост“ из Српца, а планирано је и обраћање начелника општине Млађана Драгосављевића и бесједа свештеника српске православне цркве.

Прије почетка академије, у 18,30 часова биће отворена изложба икона, слика и графика са вјерским мотивима које ће представити група аутора из Бањалуке. У питању су: академски сликар Здравко Круљ и академски графичари Давид Дроњак, Никола Каштеровић и Татјана Ратковић Боснић. 

Позивају се сви грађани да дођу у што већем броју и присуствују богатом и квалитетном програму.

Академију организују Министарство просвјете и културе РС, Српска православна црквена општина Србац и Општина Србац, а у њену реализацију су укључени и Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, Центар за културу и спорт, Народна библиотека, Основна школа „Јован Јовановић Змај“ и други субјекти.

 

Comments are closed.