Видета на Фрушкогорском маратону, Ненад Ракић из Српца прешао стазу дугу 107 километара
30. април, 2018.
Петодневну школу у природи на Јахорини похађало 88 србачких основаца
30. април, 2018.

Стиже донација од 600 хиљада КМ за инфраструктурне радове у Српцу

Општини Србац је ових дана одобрено 600 хиљада КМ за инфраструктурне радове у овој години донаторским средствима Владе Републике Српске и Владе Републике Србије. Од овог износа 500 хиљада КМ ће бити издвојено за разне пројекте који су предвиђени Планом капиталних инвестиција у овој години а средства ће бити издвојена из буџета Владе Републике Српске.

Преосталих 100 хиљада КМ ће донирати Влада Србије што ће бити усмјерено за реконструкцију зграде Центра за социјални рад.

На овај начин укупна улагања у нашој општини у овој години износиће најмање 800 хиљада КМ јер је још крајем прошле године Влада Србије одобрила близу 200 хиљада КМ за уређење ужег градског језгра у Српцу.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да је прије неколико дана Влада Републике Српске одобрила из буџета за 2018. годину 25.324.000 марака за финансирање 23 пројекта широм Српске. Такође, за 40 пројеката из средстава клиринга одобрено је 42.398.320 марака.

Он подсјећа да је и Република Србија кроз прву донацију упутила Републици Српској 5,5 милиона евра, а у другој 5 милиона евра за реализацију разних пројеката.

“Овим донацијама су обухваћена и инвестициона улагања на подручју наше општине, а прва од њих ће почети већ крајем маја или почетком јуна када ћемо асфалтирати паркинг простор иза занатског центра у Српцу и извршити наткривање стадиона за мале спортове у центру града”, рекао је Драгосављевић.

Он истиче да ће до краја календарске године бити извршена реконструкција зграде Центра за социјални рад која је у дотрајалом стању.

“У зависности од избора извођача радова и других законом предвиђених процедура, овај инвестициони захват ће вјероватно бити извршен у другој половини године. На овај начин ће боље услове за рад добити и Општинска борачка организација која такође има канцеларије у овој згради а овим радовима би требала бити обухваћена и спомен соба у Српцу која је већ годинама у лошем стању”, истакао је Драгосављевић и додао да ће на овај начин бити побољшана енергетска ефикасност овог објекта.

Новчани износ за инфраструктурне радове, по ријечима начелника Млађана Драгосављевића, могао би до краја прољећа бити додатно увећан.

“Очекујемо да ће нам бити одобрена додатна средства у мају која би могла бити и већа од досадашњег износа. Такође је у плану да се мимо ових средстава изврши и раније најављени пројекат реконструкције пута од Црнаје до Шешковаца што ће бити реализовано пројектом изградње мреже аутопутева јер се поменута путна дионица прикључује на аутопут 9. јануар”, рекао је начелник Драгосављевић.

Comments are closed.