Електрокрајина позвала купце да сами да очитају потрошњу струје
26. марта, 2020.

Стигле нове донације маски од србачких фирми, помоћ пружили Девић текстил, Ленатекс и Бест Текс

Србачке фирме које се баве производњом текстила све више пружају солидарност у овим тешким тренуцима када је наше крајеве, али и остатак планете, задесила пандемија вируса корона.

Данас је у просторије Општинске управе стигла заштитна опрема у виду 500 маски коју је донирала фирма “Девић текстил” а стигла је и испорука у виду 80 маски од фирме “Ленатекс”. Тридесет маски данас је испоручила и фирма “Бест Текс” која ће у наредним данима упутити још једну сличну донацију.

Маске су намијењене за раднике Општинске управе, јавних предузећа и установа, волонтере и за потребе карантина који је предвиђен у Бардачи, у случају да се укаже потреба за смјештајем лица која прекрше мјере кућне изолације. У складу са актуелном ситуацијом, маске ће по потреби бити уручене и другим субјектима.

Вриједну донацију у виду 20 хиљада маски претходних дана упутила је и фирма ФарСтар Медикал Огис из Доње Лепенице док је фирма НБ-ЕKО из Српца поклонила средства за дезинфекцију и заштитне рукавице у вриједности од преко хиљаду KМ.

Допринос превенцији ширења вируса корона дале су и чланице Удружења жена Србац које су сашиле 30 медицинских капа и поклониле их радницима Дома здравља Србац.

 

Comments are closed.