Црвени крст Србац прикупио 9.609 КМ за лијечење осморо младих
12. децембар, 2017.
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ИЗБОР СПОРТИСТЕ ГОДИНЕ 2017.
12. децембар, 2017.

Стигла помоћ за изградњу нове куће седмочланој породици Тодоровић из Ножичког

Фирма „Мане комерц“ из Српца уручила је данас донацију у вриједности од 1.100 КМ седмочланој породици Велибора и Снежане Тодоровић из Ножичког који живе као подстанари са петоро дјеце од којих је само једно пунољетно. 

Тодоровићи су почели изградњу нове куће а неопходна су им средства за грађевински материјал и столарију, тако да им је у помоћ прискочила фирма „Мане комерц“ са овом вриједном донацијом, а одазвала се и фирма „Тат-Kом“ из Српца која је донирала 825 КМ и Општина Србац која је издвојила 1300 КМ.

Велибор Тодоровић каже да ни он ни супруга нису запослени, тако да им помоћ хуманих људи много значи како би подигли троје дјеце која похађају средњу школу, Давида (18), Данијела (16) и Дејана (15) и двоје дјеце која иду у основну школу – Данијелу (12) и Милицу (8).

„Треба издржавати дјецу и обезбиједити им превоз до школе, а истовремено стварати услове за изградњу новог дома. Зато ми је драго што постоје такви људи који су спремни да помогну онима који немају довољно. Уз помоћ пријатеља, комшија и хуманиста, успјели смо изградити један спрат а надам се да ћемо сада завршити и други, како бисмо што прије кућу ставили под кров“, рекао је Велибор.

Менаџер фирме „Мане комерц“, Предраг Ђукић, рекао је да је помоћ за Тодоровиће прикупљена у склопу хуманитарне акције „Будимо породица“ коју ова фирма реализује већ скоро пола године.

„Овом донацијом смо окончали шести циклус наше акције којом обиљежавамо 25. годишњицу постојања фирме Мане комерц. Драго нам је што је новац отишао у праве руке јер се ради о вриједним људима који властитим рукама граде нову кућу за своју дјецу“, рекао је Предраг који је похвалио учешће у прикупљању помоћи за ову породицу и других приватних и јавних субјеката.

Он је подсјетио да се акција „Будимо породица“ реализује на начин да се одваја десет одсто средстава од продаје производа из њиховог акцијског каталога. На тај начин, купци повољније купују производе у склопу акцијске понуде и уједно учествују у прикупљању средстава за породице слабијег имовног стања.

„До 15. децембра прикупљамо средства за самохраног оца Мирослава Јешића из Бајинаца који живи са двоје малољетне дјеце узраста 7 и 10 година, без икаквих примања. Након тога креће последњи круг наше акције који ће трајати до 15. јануара, а сва прикупљена средства биће усмјерена за набавку нових лопти за основне школе широм србачке општине“, истакао је Ђукић.

Он додаје да су средства до сада уручена за петочлану породицу Миливоја Бојића из Старог Мартинца у износу од 1.100 КМ, хранитељску породицу Ружице Смиљанић из Горњих Корова у износу од 1.000 КМ, самохрану мајку четворо дјеце Дубравку Вукотић из Повелича у износу од 1.230 КМ, петочлану породицу Зорана Ковачевића из Ћукала у износу од 1.100 КМ и шесточлану породицу Пере и Весне Лешчешин из Горњих Срђевића у износу од 1.070 КМ.

У реализацију акције је укључен Центар за социјални рад Србац уз чију помоћ се врши избор породица како би помоћ отишла на право мјесто.

 

Comments are closed.