Дружење са стоматологом у удружењу „Ц.Е.З.А.Р.“, малишани стицали навику редовног прања зуба
24. новембар, 2018.
Kаратисти Борца освојили 11 медаља у Шамцу
26. новембар, 2018.

Стигла новчана донација за удружење Извор од Фондације „Идриз Јакуповић“

Представници Фондације „Идриз Јакуповић“ из Санског Моста, на челу са доктором медицине Ајдином Јакуповићем и предсједником Управног одбора проф. др Санелом Јакуповићем, посјетили су Удружење родитеља и дјеце са посебним потребама „Извор“ Србац и том приликом предсједници удружења Мири Татић уручили новчану помоћ од 500 KМ.

„Изненађени смо добром организацијом и бригом за око 30 дјеце са одређеном врстом хендикепа. Примљени смо на најљепши начин и ово је само почетак сарадње“, рекао је Ајдин Јакуповић који је основао фондацију као завјет његовог покојног оца Идриза.

Његова фондација од 2014. до 2018. године за хуманитарну помоћ издвојила је 250 хиљада KМ корисницима у 37 општина БиХ.

Ајдин у власнишву у Приједору има стоматолошку ординацију. Kаже да добро зарађује и да има хуману црту да помаже другима јер се добро увијек добрим врати.

Само за помоћ сиромашним студентима за четири године издвојено је 100 хиљада KМ а подржано је и 12 аутора који су објавили књиге. Велики број донација уручен је за вјерске празнике Бајрам, Васкрс, Божић и Ромима за Ђурђевдан, донирана је опрема за 42 спортска клуба а помоћ је стизала и до здравствених, социјалних и културних установа.

„Последњег јунског дана ове године у Приједору је одржана свечана академија Фондације којој је присуствовало 300 званица из 15 земаља. Том приликом промовисан је пројекат почасног награђивања појединаца из 11 категорија а прва међу лауреатима за хумани рад била је Дораја Елберте из Аустрије за хуманитарно животно дјело“, рекао је предсједник Управног одбора Санел Јакуповић, декан Факултета пословне економије у Бањалуци.

Он је додао да ова фондација жели својим радом пробудити хуманост код богатих људи.

Професор Јакуповић је предложио руководству удружења “Извор” да, с обзиром на потребе и раширеност локалних организација сличног типа у цијелој регији и држави, кандидују заједничке пројекте умрежавања и системског рјешавања питања статуса и социјалне инклузије дјеце са посебним потребама, као и њихових родитеља или других законских старатеља.

Предсједница Извора, Мира Татић, презентовала је гостима петнаестогодишњи рад и дјеловање удружења које броји девет стално запослених психолога, логопеда, физиотерапеута и других стручних особа. Истакнуто је да Општина Србац пружа највећу подршку раду удружења кроз буџет, али значајна је присутност у реализацији пројеката и програма удружења остварена и путем домаћих и међународних организација и фондација.

„Радујемо се доласку хуманих људи као што је породица Јакуповић. Наше нове пријатеље позваћемо на свечаност поводом Никољдана када нам стиже када за подводну масажу дјеце, као дар амбасаде Јужне Kореје у Сарајеву у вриједности од 29 хиљада KМ“, рекла је предсједница Извора Мира Татић.

Comments are closed.