Расписан јавни позив за предлагање кандидата за додјелу републичке награде за волонтирање
7. новембар, 2017.
Почела сезонска вакцинација против грипа
8. новембар, 2017.

Српчанка Маја Стојковић проглашена за најбољег дипломираног студента Универзитета у Бањалуци

Студенткиња Маја Стојковић из Српца добила је данас вриједно признање у виду Златне значке Универзитета у Бањалуци за најбољег дипломираног студента, а ова престижна награда јој је уручена на свечаној академији поводом 42 године рада бањалучког Универзитета која је одржана у Културном центру Бански двор. 

Свечаној академији су присуствовале угледне званице, међу којима су били предсједник Републике Српске Милорад Додик, министри у Влади Републике Српске, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, начелник општине Србац Млађан Драгосављевић, предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске Рајко Кузмановић, генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић, представници универзитета из земље и региона, те званице из научног и друштвеног живота.

Млада Српчанка која је проглашена за најбољег студента Технолошког факултета у Бањалуци у 42 године постојања Универзитета каже да је почаствована овим признањем које ће јој бити велика мотивација за будући рад.

“Дипломирала сам у октобру прошле године на Технолошком факултету, смјер биотехнолошко-прехрамбени, а подсмјер производни, на тему: Утицај додатка воћног сока од ароније на ферментацију меломела. Тренутно сам студент другог циклуса студија на овом факултету и основни план ми је да у току наредне године одбраним мастер рад и стекнем додатно звање, али и проширим своја знања. Надам се да ћу добити адекватно запослење како бих своје знање успјешно примјенила у пракси”, рекла је Маја чији просјек оцјена је био 8,98. 

Она је завршила основну и средњу школу у Српцу и веома је ангажована у друштвеним активностима, а посједује бројне таленте које је посебно испољила у изради уникатног накита. Више пута је учествовала у хуманитарним акцијама поклањајући свој накит од чије продаје су прикупљена средства за социјално осјетљиве категорије. 

Велику подршку јој пружају отац Миломир и мајка Радана која је вјешта у изради хаљина и од које је Маја у значајној мјери наслиједила креативну црту, а посебну подршку има у сестри Сањи, која је дипломирани професор српског језика и књижевности.

„Без њихове подршке сигурно не бих остварила овакве резултате и захваљујем им што су ми помогли да превладам све животне препреке и мотивисали ме да никада не одустанем од својих циљева, колико год се чинили недостижним“, рекла је Маја.

 

Comments are closed.