Стигли поклони за Извор: Шалови, слаткиши, новчана донација и бесплатно учлањење у библиотеку
4. фебруар, 2018.
Начелник Млађан Драгосављевић гостовао на Радио телевизији Републике Српске
6. фебруар, 2018.

Српчани доминирали на Козари, трећи разред угоститеља припремио најбољи котлић

На традиционалној туристичко-привредној манифестацији “Дани зиме на Козари” представници наше општине пласирали су се међу најбоље екипе у већини такмичарских дисциплина. Најбољи успјех остварили су ученици Центра средњих школа “Петар Кочић” из Српца који су припремили најбољи котлић у категорији средњошколаца а учешће је узело осам средњих школа из цијеле Републике Српске.

Србачки школски центар су представљали ученици трећег разреда угоститељске школе: Милан Ристић, Давид Нуждић и Љубомир Санковић, на челу са одјељенским старјешином Мајом Мојевић.

У категорији извиђачки одреди и планинарска друштва учешће је узело 13 одреда и друштава из Приједора, Козарске Дубице, Бањалуке, Српца, Санског Моста, Петрова и Градишке. Титулу побједника у припреми котлића у овој категорији понијели су чланови Извиђачког одреда “Моштаница” из Козарске Дубице док је Планинарско друштво “Видета” из Српца заузело веома добро треће мјесто. Чланови Видете су учествовали и у планинарском маршу који је одржан дан раније.

У спортском дијелу такмичења, у конкуренцији девет екипа, најбоље резултате у шест такмичарских дисциплина постигли су чланови екипе општине Козарска Дубица док је друго мјесто припало екипи Туристичке организације општине Србац. 

Екипама које су заузеле прва три мјеста уручене су новчане награде и признања.

Дани зиме на Козари који су одржани дванаести пут, окупили су више хиљада посјетилаца, а у културно-умјетничком програму наступила су културно-умјетничка и пјевачка друштва, локални бендови и тамбураши.

Организатори “Дана зиме на Козари” су били град Приједор, туристичке организације Приједор, Козарска Дубица, Нови Град и Градишка, те Национални парк “Козара”. Покровитељ је град Приједор, а организацију су помогли и Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске, као и пријатељи манифестације.

 

Comments are closed.