Центар средњих школа „Петар Кочић“ расадник знања и талената
9. новембар, 2017.
Школа у Ножичком добила плазма телевизор
10. новембар, 2017.

Средњошколци учествовали у дебати на тему полне дискриминације

У организацији Дебатне секције Центра средњих школа „Петар Кочић“ и Центра за културу дијалога БиХ ових дана је одржана радионица на тему „Полна дискриминација“ као и дебатна рунда између ученика Стефана Жујића, Марка Миљевића и Игора Вечерновића и бивших ученица Јоване Татић и Соње Милинчић, које су се радо одазвале позиву да учествују и допринесу овом догађају.

Дебати и радионици, коју је организовао професор филозофије и социологије Младен Угрен, присуствовало је око двадесетак учесника.

„Циљ радионице је био упознавање са вриједностима демократског друштва и мјерама спрјечавања било које врсте дискриминације. Испунили смо очекивања и захваљујем се психологу Жељки Бабић и професорици Драгици Пезеровић које су помогле у припреми радионице, Драгославу Савићу који је пружио техничку подршку, бившим ученицама Јовани Татић и Соњи Милинчић и осталим присутним ученицима“, рекао је Угрен.

Он се посебно захвалио Центру за културу дијалога који је омогућио одржавање дебатног дружења уз финансијску подршку за реализацију ових активности.

Капитен дебатне групе ученика школе, Стефан Жујић, рекао је да су радионица и дебата биле поучне, едукативне и информативне и изразио наду да су дали адекватан допринос у уочавању овог глобалног проблема.

Ученик првог разреда гимназије, Марко Миљевић, рекао је да је члан дебатне секције непуна два мјесеца и додао да је ово за њега било велико искуство. 

„Будући да сам први пут учествовао на дебатном такмичењу, ово је на мене оставило јак утисак“, рекао је Марко.

Ученица првог разреда гимназије и члан дебатне секције, Сара Жујић, такође је рекла да је ово за њу било веома позитивно искуство, док је члан дебатне секције Игор Вечерновић рекао да је поносан на резултат који су направили за кратко вријеме, имајући у виду да је тек уписао средњу школу и ово му је прво дебатно такмичење.

Исидора Бркић, ученица трећег разреда економске школе која је присуствовала радионици и дебати, такође није крила своје одушевљење.

„Сама радионица и дебатно такмичење су ми били веома занимљиви. Сазнала сам много нових информација и мислим да би требало бити више оваквих дешавања у нашој школи“, рекла је Исидора.

 

*Подаци за ову информацију и фотографије преузети су са интернет странице Центра средњих школа “Петар Кочић” Србац.

 

Comments are closed.