Начелник Млађан Драгосављевић разговарао са представницима полиције о стању безбједности
13. фебруар, 2018.
“Мане комерц” поклонио 35 лопти за основне школе и успјешно окончао акцију “Будимо породица”
13. фебруар, 2018.

Србачки првачићи извели приредбу за учитеље и родитеље

У Основној школи “Јован Јовановић Змај” из Српца у понедјељак 12. фебруара одржана је манифестација “Сто дана ђака првака” на којој су првачићи ове школе добили прилику да учитељима и родитељима презентују све оно што су научили у досадашњем основношколском образовању. 

Централну школу у Српцу похађају 94 првачића који су у првих 100 дана школе били веома вриједни и стекли доста знања из три области: Моја околина, Говор, изражавање, стварање и физичко васпитање и Ритмика и музика.

У сарадњи са својим учитељима они су припремили занимљиву приредбу, па су се тако ученици првог један разреда представили тачкама: “Првак”, “Чисто дијете” и “Ђачки валцер”, док је одјељење првог два играло уз пјесму “Дуње ранке” а затим одрецитовало стихове на тему “Пекарчић” и пјесму о бројевима од 1 до 5. 

Да се у школи учи правилно и лијепо изражавање доказали су ученици првог три одјељења који су извели пјесму “Четири чаробне ријечи”. Они су научили да броје од 1 до 10 и отпјевали пјесму “Учимо да бројимо” и извели рецитацију “Чиста човјекова околина”. 

На крају су сва три одјељења заједнички отпјевала пјесму “Кад си сретан”.

“Манифестација је протекла у најбољем реду, што не чуди јер смо вриједно радили читаво прво полугодиште. Чека нас још доста труда и рада до краја првог разреда, али најважније од свега је да се дјеца веома труде да уче бројеве и слова и стекну друга знања из све три области”, рекла је учитељица првог два одјељења, Сања Игњатић.

Директор школе Славко Драгосављевић рекао је да ће пракса одржавања ове манифестације бити настављена и наредних година.

“И ранијe се нешто слично организовало, али је било скромније него ове године. Сматрам да је ово добар начин да дјеца презентују својим родитељима шта су научили у првом полугодишту, а видјело се да су стекли доста корисних знања”, рекао је Драгосављевић.

Он се захвалио фирми “Мане комерц” која је на овој манифестацији донирала 35 лопти за све основне школе на подручју србачке општине чиме су успјешно окончали хуманитарну акцију “Будимо породица” и обиљежили 25. годишњицу постојања и рада фирме.

 

Comments are closed.