СНСД води на свим нивоима власти, Српчанин Милорад Којић премашио цифру од 20 хиљада гласова
8. октобар, 2018.
Бројни садржаји поводом Дана и крсне славе општине Србац
9. октобар, 2018.

Србачки основци завршили обиљежавање Дјечије недјеље

Основна школа „Јован Јовановић Змај“ из Српца окончала је обиљежавање Дјечије недјеље часом рекреације у спортској дворани за ученике централне школе из Српца и разним радионицама и промотивном шетњом за ученике подручних школа.

Спортски дан је организован у петак 5. oктобра за ученике трећег три, четвртог три и петог три одјељења а час рекреације им је одржао професор физичког васпитања Зоран Думонић. Организована су и спортска такмичења којима су координирале њихове учитељице.

Истог дана је организована посјета малих основаца србачком вртићу гдје су присуствовали представи „Ја имам права“ коју је извео глумац Велибор Ђорђић из Требиња.

Приређене су и бројне активности у подручним школама у Ножичком и Кобашу, као и у подручним одјељењима у Новој Веси, Каоцима, Повеличу и Старом Мартинцу. 

Ученици су правили плакате под мотом „Вјерујем у себе“, а прикупљали су се и слаткиши у оквиру хуманитарне акције „Један слаткиш, једно дијете“. Организовано је цртање кредама у боји по игралишту, те спортска такмичења и шетња селом са транспарентима на којима су била исписана дјечија права. 

На овај начин је основна школа из Српца спустила завјесу на овогодишњу Дјечију недјељу. Током протекле седмице у њиховој школи се писало, цртало и разговарало о дјетету, дјетињству, дјечијим правима и сличним темама а све са циљем да се укаже на то да су дјеца највеће богатство, а улагати у дјецу значи улагати у будућност и напредак. 

Будући да је овогодишњи слоган Дјечије недјеље “Вјерујем у себе” посебан акценат стављен је на дјечије самопоуздање и изградњу свијести о томе да су управо дјеца носиоци будућности.

Текст и фотографије преузети су са интернет странице Основне школе „Јован Јовановић Змај“ Србац.

 

Comments are closed.