Неле Карајлић промовисао у Српцу роман “Солунска 28”
4. октобар, 2018.
Дјечија недјеља: Посјете јавним установама и коло на градском тргу
4. октобар, 2018.

Школа у Горњој Лепеници добила дјечије игралиште, у плану сличне играонице у Ситнешима и Ћукалима

Основна школа “Вук Караџић” кренула је ове године у акцију уређења дворишта у централној школи у Ситнешима и подручним школама у Ћукалима и Горњој Лепеници. Једна од планираних активности је изградња дјечијих игралишта што је већ реализовано код школе у Горњој Лепеници уз помоћ управе школе, мјештана и ученика а дјечије справе и играчке ће наредних мјесеци добити и друге школе.

Директорица Весна Савић каже да је школа у Горњој Лепеници добила клацкалице, љуљашке и друге садржаје, као што је дрвена кућица чију изградњу је између осталих помогла бивша ученица ове школе Сњежана Адамовић која живи у Америци и која је за адаптацију крова кућице донирала 300 КМ.

“Свако је дао прилог онолико колико је могао а добили смо новчану помоћ и од Општинске управе. Радови су и даље у току и свака помоћ је добро дошла како би ученици добили додатни простор за игру и рекреацију”, рекла је Савић.

Она додаје да је у циљу безбједности ученика, у кругу централне школе у Ситнешима одвојен паркинг од школског дворишта клупицама и жардињерама са украсним чемпресима.

Према њеним ријечима, и даље у току санација подручне школе у Горњим Срђевићима за шта је из кабинета предсједника Републике Српске Милорада Додика стигла донација од 20 хиљада КМ. Протеклих дана завршено је прекривање крова а тренутно се одвија замјена столарије у свим просторијама школе што ће бити завршено наредних дана.

 

Comments are closed.