Добра сарадња са органима власти побољшала положај србачких пензионера
17. мај, 2018.
Шести три из Српца представио свој пројекат на ученичкој смотри у Сарајеву
18. мај, 2018.

Ситнеши обиљежили крсну славу и завршетак изградње новог објекта

У цркви Вазнесења Господњег у Ситнешима данас је прослављена крсна слава овог села, Спасовдан, а свету литургију служио је парох лепенички Ненад Ђурић уз саслужење свештеника Станоја Зељковића. 

Након литургије, у присуству великог броја мјештана обављено је освећење новоизграђеног вишенамјенског објекта у близини храма, чија изградња је коштала око 40 хиљада КМ. Најзаслужнији за то је Остоја Вујић, који је поријеклом из Ситнеша, а већ деценијама живи и ради у Аустралији.

„Чуо сам од мјештана да је била неопходна изградња једног оваквог објекта који би служио као сала за састанке и мртвачница. Живим у Аустралији већ 49 година и ово је на неки начин допринос мом родном селу и нашој цркви“, рекао је Остоја.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Ситнеши, Раде Вујић, рекао је да се идеја о градњи родила још у септембру прошле године.

„Протеклих мјесеци смо изводили грађевинске радове и многи су се укључили у овај посао. Једни су помагали у новцу а други у ангажману на градилишту чиме смо још једном потврдили слогу у нашем селу“, рекао је Раде.

 

Comments are closed.