Ситнеши обиљежили крсну славу и завршетак изградње новог објекта
17. мај, 2018.
„Ц.Е.З.А.Р.“ обрадовао поклонима основце у Разбоју
18. мај, 2018.

Шести три из Српца представио свој пројекат на ученичкој смотри у Сарајеву

Ученици шестог три одјељења Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Српца учествовали су ових дана на финалној смотри “Пројекат грађанин” која је одржана у згради Парламента БиХ у Сарајеву. Србачки основци су на овој смотри представљали приједорску регију. 

Екипу су сачињавали сљедећи ученици: Дора Јефтић, Ана и Мирела Алексић, Сара Новаковић, Арсеније Сарић, Константин Поповић, Никола Гачић и Марко Савановић, а ментор је била Нада Миловановић, професорка српског језика и наставница демократије и људских права.

Домаћин Финалне смотре био је Образовни центар за демократију и људска права ЦИВИТАС у сарадњи с Канцеларијом за односе с јавношћу Амбасаде Сједињених Америчких Држава.

И ове године промовисано је преко 360 најуспјешнијих ученика практичне наставе грађанског образовања „Пројект грађанин“ у школској 2017/2018. години.

Другог дана смотре организоване су радионице за ученике и наставнике, након чега је услиједило свечано затварање смотре и уручење признања свим учесницима.

Труд и рад наших ученика је запажен те их након ове смотре очекује и Љетни камп у Брчком од 29. јуна до 3. јула 2018. године.

Србачки основци су учешће на финалној смотри обезбиједили освојивши прво мјесто на регионалном такмичењу у Приједору, а њихов рад се односио на проблем продаје дуванских производа малољетницима. 

 

*Информације и фотографије за овај текст преузете су са интернет странице Основне школе „Јован Јовановић Змај“ Србац.

 

Comments are closed.