Представа „Давид и ја“ у суботу 12. маја у Српцу
7. мај, 2018.
Оперска дива из Ножичког чувар српске традиције у Америци
8. мај, 2018.

Шести три из Српца најбољи на регионалном такмичењу из демократије и људских права

Екипа шестог три одјељења Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Српца освојила је прво мјесто на регионалном такмичењу за ученике основних школа из пројекта „Ја грађанин“, у оквиру предмета Демократија и људска права које је одржано протеклог викенда у Приједору.

Они су обрађивали проблем продаје дуванских производа малољетницима, а ментор им је била Нада Миловановић, професорка српског језика и наставница демократије и људских права. 

Екипу су сачињавали сљедећи ученици: Дора Јефтић, Ана и Мирела Алексић, Сара Новаковић, Арсеније Сарић, Константин Поповић, Никола Гачић и Марко Савановић. 

Друго мјесто освојила је екипа ОШ „Вук Караџић“ из Прњавора а треће мјесто ОШ „Бранко Ћопић“ из Приједора.

Овим резултатом наши основци су обезбиједили учешће на финалној смотри пројекта „Ја, грађанин“ која ће бити одржана у Сарајеву.

Пројект грађанин/Ја, грађанин обавезни је наставни садржај предмета Демократија и људска права/Грађанско образовање у основним и средњим школама у БиХ. Србачка основна школа је до сада освојила три прва и једно друго мјесто на регионалном тамичењу откад је уведен предмет Демократија и људска права.

 

*Информације и фотографије за овај текст преузете су са интернет странице Основне школе „Јован Јовановић Змај“ Србац.

 

Comments are closed.