Позориште „Миленијум“ припрема нову представу „On Air“
8. август, 2018.
Предсједница Владе РС Жељка Цвијановић у четвртак 9. августа у посјети Српцу
8. август, 2018.

Саниран квар на главном цјевоводу

Радници србачког Водовода синоћ око поноћи завршили су монтажу цјевовода и пустили у погон пумпна постројења чиме је саниран један од најтежих кварова у посљедњих неколико година који је довео до отежане испоруке питке воде потрошачима који су прикључени на градску водоводну мрежу.

Радови су почели у уторак 7. августа у раним јутарњим часовима а ангажована је била комплетна механизација и велики број радника Водовода који су у веома тешким условима, по високим температурама, радили на замјени цјевовода фи 500 мм на Савици у дужини од око 60 метара.

“Због немогућности да у кратком року дођемо до мјеста квара на дубини од четири метра у армираном бетону, вршили смо преспајање цијеви што смо синоћ успјешно окончали. Ово је било најтеже мјесто за оправку на укупној траси цјевовода које се могло десити у овом тренутку али смо га успјешно санирали”, рекао је замјеник директора Јефто Поповић.

Он истиче да су радници Водовода током данашњег дана вршили озрачивање и стављање у погон хидростаница како би нормализовали водоснабдијевање у другим висинским зонама. 

“Паралелно вршимо земљане радове, уклањање порушених стабала која су била на траси цјевовода и одвожење машина и опреме која више нису потребна на радилишту”, рекао је Поповић.

Руководство Водовода упућује захвалност грађанима на исказаном стрпљењу и разумијевању због настале ситуације а упућују и јавну похвалу својим радницима који су непрекидно пуних 20 часова радили на неприступачном терену и температурама које су износиле преко 30 степени како би се успоставила редовна испорука воде у нашој општини.

За вријеме прекида водоснабдијевања, уз помоћ Општинске управе, Цивилне заштите општине Србац и Територијалне ватрогасне јединице Србац, на основу одлуке начелника општине Млађана Драгосављевића, организована је достава питке воде у Пријебљезима, Ножичком, Старом Мартинцу и граду Српцу. У овом периоду, потрошачи који користе воду са изворишта у Кобашу и Срђевићима имали су редовно водоснабдијевање.

 

Comments are closed.