Промоција књига и филма Мире Лолић Мочевић и Драге Мастиловић у петак 23. новембра у Српцу
17. новембар, 2018.
Одржани дјечији фолклорни сусрети КУД-а „Ђердан“, прикупљено 730 КМ за лијечење Живка Миљића
18. новембар, 2018.

Саниран коси кров на средњошколском центру

Грађевинско предузеће „Гратод“ из Бањалуке окончало је санацију косог крова на Центру средњих школа „Петар Кочић“ Србац а у току је санација равног крова на овом објекту, након чега ће бити реконструисан кров и на фискултурној сали и радионицама за практичну наставу. 

Радови на новој кровној конструкцији коштају 250 хиљада КМ а средства је обезбиједила Влада Републике Српске. Пројекат финансира Свјетска банка а имплементатор је Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске.

Пројекат је рађен по принципу енергетске ефикасности а по окончању прве фазе планиран је наставак реконструкције школе који ће се одвијати у још три фазе. У другој фази ће бити извршена замјена столарије, изолација и нова фасада. Трећа фаза подразумијева реконструкцију и санацију котловнице, котлова и централног гријања, као и освјетљења у свим објектима школе. У четвртој фази је предвиђена санација и адаптација свих санитарних чворова.

„Овај пројекат нам много значи јер је школа била у веома лошем стању, што сада није случај захваљујући помоћи Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију и Општине Србац. Већ неколико година покушавамо пронаћи средства за ову инвестицију, шаљемо дописе и подносимо апликације, тако да смо коначно у томе успјели на радост 467 ученика наше школе и наставног особља“, рекао је директор Миленко Живанић. 

Начелник општине Млађан Драгосављевић каже да је ово значајан пројекат за нашу локалну заједницу јер је због лошег стања крова било доведено у питање редовно одвијање наставе, тако да је овај проблем коначно ријешен.

„Ради се о великој инвестицији која се не може финансирати из општинског буџета јер ће трошкови реконструкције школе у све четири фазе износити око 800 хиљада КМ. Због тога се захваљујемо ресорном министарству и Влади Републике Српске што су нам изашли у сусрет по овом питању. Надамо се да ће комплетна школа уз помоћ Владе РС ускоро бити у потпуности реновирана“, рекао је начелник Драгосављевић. 

Он додаје да се по принципу енергетске ефикасности изводе и радови на реконструкцији објекта Центра за социјални рад у вриједности од 50 хиљада евра а средства је обезбиједила Влада Србије уз посредство Владе Републике Српске.

„Аплицирали смо још читав низ пројеката санације јавних објеката за које се надамо да ће наићи на подршку Владе РС. Ту се посебно издваја реконструкција зграде Дома здравља, објекта Ватрогасног дома и зграде Општинске управе“, рекао је начелник Драгосављевић.

 

Centar

Comments are closed.