Саопштење Борачке организације општине Србац поводом пресуде генералу Ратку Младићу
23. новембар, 2017.
Представа „Жиранти“ Народног позоришта РС 4. децембра у Српцу
24. новембар, 2017.

Шаховски клуб Србац заузео друго мјесто на Купу Републике Српске

Шаховски клуб Србац освојио је друго мјесто на 22. Купу Шаховског савеза РС који је одржан протеклог викенда у Бањи Дворови. Српчани нису успјели одбранити титулу од прошле године, али су имали исти број поена као првопласирана екипа Братунца, међутим због одређених критеријума такмичења, на крају су се морали задовољити другом позицијом.

„Имали смо пет побједа и реми, баш као и Братунац, али због пропозиција такмичења остали смо без титуле. Међу нашим најуспјешнијим играчима је био професор математике Срђан Јефић који је освојио 4,5 поена из пет одиграних партија, а исти успјех остварио је и петнаестогодишњи Бојан Максимовић који је будућност шаха, не само Републике Српске већ и цијеле бивше Југославије“, рекао је.

Он је додао да велики број играча овог клуба није могао наступити на такмичењу због финансијских тешкоћа, али су и поред тога задовољни оствареним резултатима.

На такмичењу су учествовале 23 екипе из цијеле Републике Српске, распоређене у четири такмичарске категорије, односно сенори, жене, омладинци и фестивалска група.

 

Comments are closed.