Мирјана Милашиновић из Српца освојила три награде на такмичењу у бесједништву у Бањалуци
12. јул, 2018.
Промовисан књижевни првенац Бранке Санчанин пред више од 400 грађана
12. јул, 2018.

Регата од Кукуља до Српца у недјељу 29. јула

Четрнаеста србачка регата „Кукуље-Србац“ биће одржана у недјељу 29. јула, а почетак манифестације је на локацији код некадашњег понтонског моста у Кукуљама, одлучено је на данашњој сједници организационог одбора којом је предсједавао Јордан Куваља. 

Пријаве заинтересованих учесника се могу извршити у Туристичкој организацији, на првом спрату Ватрогасног дома у Српцу, до петка 27. јула или путем телефона 051/745-471.

Окупљање учесника је у термину од 8 до 10 часова, а почетак спуста је заказан за 10 часова када ће се учесници запутити према ушћу Врбаса у Саву, код некадашњег скелског прелаза у Српцу. 

„Од 12 до 14 часова у Разбоју Љевчанском, на локалитету Стегића Ада, биће направљена пауза током које ће бити организован ручак и спортска такмичења а наставак спуста је планиран у 14 часова. Котизација по учеснику износи 7 КМ у шта спада ручак, мајица са обиљежјем регате и осигурање“, рекла је директорица Туристичке организације Србац, Радисава Шушчевић.

Туристичка организација је организатор регате, док је покровитељ Општина Србац.

„Очекујемо велики број учесника, како из Српца, тако и сусједних општина. Циљ манифестације је подигнемо свијест грађана о потреби очувања ријека, као основном предуслову за здрав живот и останак на овом подручју“, рекао је предсједник организационог одбора, Јордан Куваља. 

Поред посада, овој манифестацији ће присуствовати дежурне екипе Дома здравља Србац, Територијалне ватрогасне јединице, Полицијске станице и Комуналног предузећа „Комуналац“.

Comments are closed.