Представа „Фолклорна магија“ Дјечијег позоришта РС у уторак 14. новембра
11. новембар, 2017.
Изложба слика Соње Спироски Остојић у сриједу 15. новембра
12. новембар, 2017.

Разговор на тему друштвених девијација у уторак 14. новембра у Народној библиотеци

Народна библиотека Србац организује у уторак 14. новембра у 18 часова дружење и разговор у читаоници библиотеке са доц.др Небојшом Мацановићем, предсједником Центра модерних знања из Бањалуке. Тема разговора ће бити : “Друштвене девијације – аномија друштва и посљедице” а присуствовати могу сви заинтересовани грађани.

На ову тему је Центар модерних знања организовао половином октобра ове године у Бањалуци другу по реду међународну научну конференцију на којој је учествовало преко 100 научних радника из БиХ, Србије, Хрватске, Македоније, Црне Горе и Шведске. 

Конференција је настала из потребе не само друштва него и академске заједнице да поред „дијагнозе“ установи и предложи адекватну „терапију“ која ће деструкцију друштва и његове проблеме претворити у конструктивна рјешења која ће се темељити на промоцији моралних вриједности, промоцији породице и њених вриједности, као и на промоцији самог рада и социјалног активизма.

Нагласак је стављен на превенцију и ресоцијализацију преступника, начине спрјечавања корупције, ублажавање агресивности младих људи и насиља у школама, те повећање безбједности и стварање што бољих услова за живот не само дјеце, него и становништва уопште.

 

Comments are closed.