Србац један од домаћина међународне бициклистичке трке „Београд-Бања Лука“
5. јануар, 2019.
Пекара Сунце донирала пет печеница за социјално угрожене породице
5. јануар, 2019.

Распоред богослужења за божићне празнике

У храмовима широм србачке општине током божићних празника биће служене свете литургије а у овом тексту вам доносимо распоред богослужења у свим парохијама као и манастирском комплексу Осовица.

На Бадњи дан у недјељу 6. јануара у манастиру Осовица биће служена света литургија са почетком у 9 часова а у 14 часова је на распореду велико вечерње богослужење. У 18 часова је предвиђено налагање бадњака са божићним бдијењем док је у понедјељак 7. јануара на Божић планирана јутарња литургија у 5 часова. Другог и трећег дана Божића, у уторак 8. и сриједу 9. јануара биће одржане свете литургије од 9 и 17 часова.

У србачкој парохији, на Бадњи дан 6. јануара света литургија ће бити служена у храму Васкрсења Господњег са почетком у 9 часова. У 14 часова вечерње богослужење и налагање бадњака биће одржано у храму Свете Марије Магдалине у Kаоцима. У храмовима у Дворинама, Повеличу и Пријебљезима, вечерње богослужење, пијукање и налагање бадњака биће одржано у 16 часова а у храму Васкрсења Господњег у Српцу у 17 часова.

На најрадоснији хришћански празник, Божић, у понедјељак 7. јануара света литургија ће бити служена у храму Васкрсења Господњег у Српцу са почетком у 5 часова, док ће вечерње богослужење бити одржано у храму Покрова Пресвете Богородице у 17 часова.

Другог дана Божића, у уторак 8. јануара, света литургија ће бити служена у 9 и 17 часова у храму Покрова Пресвете Богородице у Српцу, док је света литургија у Kаоцима планирана у 9.30 часова.

На Светог првомученика и архиђакона Стефана, у сриједу 9. јануара, света литургија ће бити служена у храму Покрова Пресвете Богородице у Српцу са почетком у 9 часова.

У храму Преображења Господњег у Разбоју у недјељу 6. јануара на Бадњи дан је планирана света литургија у 9.30 часова а освећење и налагање бадњака у 16 часова. Божићна литургија је у понедјељак 7. јануара у 6 часова.

У понедјељак 8. јануара у 9.30 часова ће бити одржана света литургија у храму у Малом Разбоју а у 11 часова у храму у Бардачи. На празник Светог првомученика и архиђакона Стефана, у сриједу 9. јануара, света литургија и освећење крсница биће одржано у 9.30 часова у храму Преображења Господњег у Разбоју.

У Ситнешима је на Бадњи дан у недјељу 6. јануара планирана света литургија у 9 часова, а освећење бадњака у 7 часова у Доњим Срђевићима, затим у 15 часова у храму Светог пророка Илије у Лепеници, те у Горњим Срђевићима у 17 часова. Божићни уранак је у храму Светог Пророка Илије у Лепеници у понедјељак 7. јануара у 5 часова. У уторак 8. јануара одржаће се света литургија у Горњим Срђевићима са почетком у 9 часова, а освећење крсница предвиђено је истог дана у 11 часова у Доњим Срђевићима. У сриједу 9. јануара, на празник Светог Стефана, одржаће се света литургија у Ситнешима са почетком у 9 часова.

У Жупском Разбоју је на Бадњи дан у недјељу 6. јануара у 12 часова планирано богослужење и освећење бадњака а у Ножичком у 14 часова вечерње богослужење и пијукање са налагањем бадњака. На Божић у недјељу 7. јануара планиран је уранак у 5 часова у православном храму у Старом Мартинцу.

У храму у Kукуљама је на Бадњи дан у недјељу 6. јануара планирана света литургија у 9 часова а вечерње богослужење са пијукањем и освећењем бадњака у 16.30 часова. Божићна литургија је планирана у понедјељак 7. јануара у 5 часова. Другог дана Божића, у уторак 8. јануара, одржаће се света литургија у Отокама са почетком у 9 часова а трећег дана Божића, у сриједу 9. јануара, обавиће се освећење славског жита у храму у Kукуљама, након чега ће у 9 часова бити одржана света литургија у Kосјерову.

У храму Рођења Пресвете Богородице у Kобашу на Бадњи дан у недјељу 6. јануара биће одржано вечерње богослужење са почетком у 16 часова када ће бити одржано налагање бадњака и пијукање а божићна литургија је у понедјељак 7. јануара у 5 часова. Света литургија на Божић биће одржана и у цркви у Трстенцима са почетком у 11 часова. Другог дана Божића, у уторак 8. јануара, света литургија ће бити одржана у 9 часова у храму у Kобашу.

Comments are closed.