Јавни позив – набавка опреме за наводњавање
30. новембар, 2017.
Општинска управа у посјети Црвеном крсту: Хуманитарни рад за примјер, помоћ стиже и старима и младима
30. новембар, 2017.

Расписан јавни позив за пољопривреднике за набавку опреме за наводњавање

Одјељење за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности општине Србац обавјештава пољопривредне произвођаче са подручја наше општине да су Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Агенција за аграрна плаћања 29. новембра расписали јавни позив за подношење захтјева за одобравање средстава за набавку опреме за наводњавање. 

Предмет набавке су искључиво улагања у покретну опрему за наводњавање (пумпе, цијеви, цријева, тифони за наводњавање и друга опрема за наводњавање) и радови на изградњи сталне инфраструктуре за наводњавање (бушење и изградња бунара, базена, канали, објекти пумпних станица), као и трошкови електрификације система за наводњавање (трансформатор, електрокаблови, склопке, електросат и ормар, соларни панели).

Средства за набавку опреме за наводњавање реализују се у складу са одлуком Владе Републике Српске и дефинисана су у укупном износу од пет милиона марака.

Средства за набавку опреме за наводњавање могу се додијелити једном кориснику средстава у износу од 40 одсто од укупне вриједности прихватљивих трошкова инвестиције и не могу бити већа од 10 хиљада КМ по хектару регистроване обрадиве површине за коју је примјењен начин кориштења.

Максималан износ додијељених средстава по једном коринсику може износити до 200 хиљада КМ, а минималан износ средстава по једном коринсику може износити 400 КМ.

Овај јавни позив је отворен 60 дана од дана објављивања и објављује се у једном од гласила које покрива цијелу територију Републике Српске као и на званичној интернет страници ресорног министарства и Агенције за аграрна плаћања.

За све додатне информације можете се обратити Одјељењу за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности општине Србац.

Текст јавног позива и правилник можете погледати и преузети на нашој интернет страници кликом на овај линк.

Comments are closed.