Васпитачице припремиле представу за малишане вртића
11. октобар, 2017.
Основци из Ситнеша обиљежили Дјечију недјељу
12. октобар, 2017.

“Рамер” поново на дјелу, појачана контрола саобраћаја до 26. октобра

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, чиме је обухваћена и општина Србац, у периоду од 10. до 26. октобра вршиће се појачана контрола учесника у саобраћају, путем радарског система ”Рамер” намијењеним за дигитално снимање прекршаја прекорачења брзине, односно евидентирање брзине без присуства полицијског службеника и без заустављања возила.

Мобилни радарски систем функционише у свим временским условима, а посебан ефекат постиже у ноћним условима. Могуће је мјерење брзине возила на удаљености од 500 метара и у више саобраћајних трака у оба правца. Такође, наведени радарски систем смањује и могућност корупције, јер сваки од уређаја има меморију на коју полицијски службеник не може да утиче.

Возачима који почине прекршај евидентиран наведеним радарским системом,обавјештење о учињеном прекршају доставља се на пријављену адресу пребивалишта.

Полицијска управа Градишка апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајне прописе, нарочито оне која се односе на ограничења бризине кретања возила.

Од укупно 373 саобраћајних незгода које су се у периоду од јануара до септембра текуће године догодиле на подручју Полицијске управе Градишка, неприлагођена брзина кретања возила била је узрок у 34,04 % или у 124 саобраћајне незгоде.

Comments are closed.