Начелник Млађан Драгосављевић и предсједник Мирко Стојић упутили божићне честитке
6. јануар, 2018.
Божићни уранак у Српцу
7. јануар, 2018.

Прослављен Бадњи дан у србачкој општини

Православни вјерници широм србачке општине прославили су данас Бадњи дан. Свечано расположење било је видљиво на сваком кораку, а окићени бадњаци су пролазили кроз сва насеља, гдје су радосно дочекивани и даровани од стране грађана. Велики број вјерника окупио се у храму Свете Марије Магдалине у Каоцима гдје је вечерњу молитву служио свештеник Александар Кустурић. 

Било је примјетно доста младих, а молитви и пијукању присуствовао је и начелник општине Србац, Млађан Драгосављевић.

Многи вјерници су се окупили и у храму Васкрсења Господњег у Српцу гдје је вечерњу молитву служио протонамјесник Жељко Сарић, а у вјерском обреду су учествовали и свештеници Александар Кустурић и Петко Вуковић. И овдје је стигло доста дјеце у пратњи својих родитеља за које је организовано пијукање, након чега су добили гранчице бадњака. 

Вечерњој молитви у Српцу је такође присуствовао начелник општине Млађан Драгосављевић.

И друге парохије широм србачке општине свечано су обиљежиле Бадњи дан уз присуство великог броја вјерника.

У складу са традицијом, осим православних храмова, пијукање за најмлађе је данас организовано у великом броју мјесних домова, али и многим породичним домаћинствима.

Дугогодишњу традицију је наставио и Актив младих СНСД Србац који је у згради Територијалне ватрогасне јединице организовао пијукање, а одазвало се више десетина малишана.

Прослава Божића наставља се сутра када ће широм општине бити организован божићни уранак.

 

Comments are closed.