Пантери организовали пето мото дружење у Ножичком
7. децембар, 2017.
Комунално предузеће “Водовод” на путу финансијског опоравка
7. децембар, 2017.

Пријаве поплављених домаћинстава прошле прву анализу

Пријаве за учешће у пројекту опоравка од поплава којег финансира Европска Унија у предвиђеном року поднијело је 121 домаћинство из србачке општине које је претрпјело оштећења у поплавама 2014. године. 

Колико од њих ће добити средства за изградњу или санацију стамбених јединица уништених или оштећених у поплавама неће бити познато до објављивања коначне ранг листе којом ће бити обухваћени носиоци поплављених домаћинстава из 44 града и општине у БиХ које учествују у реализацији овог пројекта.

Јавни позив за одабир корисница и корисника из социјално угрожених категорија становништва за учешће у овом пројекту трајао је од 9. октобра до 9. новембра. 

Ових дана србачку општину посјетили су представници УНДП БиХ који су задужени за имплементацију пројекта, Златко Селимовић као један од пројектних координатора и Борис Благојевић који је повјереник УНДП за нашу општину у склопу овог пројекта и који ће заједно са комисијом учествовати у анализи прикупљених података. 

Они су члановима општинске комисије из Српца предочили све поднесене пријаве и за сваку од њих навели да ли посједује сву потребну документацију и шта је потребно накнадно доставити, како ова лица не би била искључена из програма у даљњој процедури. 

Чланови комисије ће наредних дана обавијестити наведена лица да комплетирају документацију, а у наредној фази ће ова домаћинства бити поново контактирана како би се усагласио термин обиласка њихових објеката, затим ће се извршити провјера оштећења претрпљених у поплавама 2014. године и извршити увид да ли задовољавају минималне услове за живот. На тај начин ће се на лицу мјеста утврдити тачност информација које су наведене у њиховим пријавама.

На основу прикупљених параметара, до јануара би требала бити израђена прелиминарна ранг листа, а након разматрања евентуалних жалби, биће објављена и коначна ранг листа. Према утврђеним роковима, у плану је да процес обнове и изградње стамбених јединица почне у марту 2018. године, а цјелокупан пројекат би требао бити окончан до јуна 2019. године.

 

Comments are closed.