Црвена земља славила у дербију и избила на прво мјесто, Полет бројао до десет у Малим Ситнешима
23. октобар, 2017.
Локални дерби у Бајинцима припао Младости
24. октобар, 2017.

Дружење Завичајног клуба Србац у Бањалуци: Потребно ојачати везу са завичајем

Удружење грађана „Завичајни клуб Србац“ из Бањалуке протеклог викенда организовало је традиционално дружење којем је присуствовало преко стотину Српчана који живе и раде у Бањалуци, међу којима је био велики број некадашњих руководилаца, привредника, просвјетних и културних радника. Многи од њих оставили су значајан траг у друштвеном, економском и привредном смислу у нашој општини, а пензионерске дане проводе у Бањалуци.

Дружење је организовано у Угоститељској школи у Бањалуци, а присутне је на почетку поздравио предсједник удружења, Драгољуб Ђајић, угледни Српчанин који је у два наврата био предсједник Скупштине општине,а дуго година и успјешан економиста. Он је подсјетио да је удружење основано прије 16 година са циљем евоцирања успомена на родни крај, а дружења се одржавају најмање једном до два пута годишње.

Испред општинске управе овом скупу су присуствовали замјеник начелника општине Драган Микић и потпредсједник Скупштине општине Србац Милош Будић.

У свом обраћању, замјеник начелника Драган Микић је рекао да су оваква сусретања прилика за међусобну размјену информација, искустава, приједлога и сугестија како бисмо очували и његовали историјску и културну баштину нашег завичаја и испланирали заједничке активности којима бисамо ојачали везу удружења са завичајем.

„Многи од вас су дали немјерљив допринос развоју Српца, у инфраструктурном, економском, привредном, васпитно-образовном, културном и спортском смислу, али и на разне друге начине, и не треба заборавити појединачан допринос било кога од вас, јер је свако на свој начин оставио траг у свом родном граду што ће вјечно остати уписано у историјске документе и публицистичка издања, али сасвим сигурно и кроз усмена предања“, рекао је Микић.

Он је изразио увјерење да ће чланови удружења и у наредном периоду бити чврст ослонац у креирању развојне политике наше општине.

Члановим удружења су подијељени и примјерци Србачких новина који су објављени у овој години, након чега се дружење наставило уз заједничку вечеру и културно-умјетнички програм.

 

 

Comments are closed.