Дани поља кукуруза у Кладарима: Приказан оглед са 64 хибрида
12. октобар, 2017.
Општинска управа у посјети школи у Разбоју: Кандидовани пројекти за опремање подручних школа
13. октобар, 2017.

Представници конзулата Србије у посјети Српцу: Стиже 100 хиљада евра од Владе Србије

Начелник општине Млађан Драгосављевић данас је у свом кабинету дочекао генералног конзула Републике Србије у Бањалуци, Владимира Николића и конзула Радослава Илића. Састанку су присуствовали и начелници општинских одјељења Душко Митрић и Владимир Гужвић који су заједно са начелником општине упознали госте са економским, привредним и друштвеним животом у нашој општини. 

Генерални конзул Владимир Николић рекао је да ће општини Србац стићи финансијска подршка у износу од 100 хиљада евра од укупне помоћи у износу од 5,5 милиона евра које је Влада Србије издвојила за општине у Републици Српској и Федерацији БиХ у којима претежно живе Срби.

„Постоји могућност да преко компаније М-тел која је у већинском власништву Републике Србије на додатни начин помогнемо Српцу у виду набавке кошаркашких табли и лопти за школе у руралним подручјима“, рекао је Николић.

Он је упутио честитку представницима општинске управе и свим грађанима наше општине поводом крсне славе и Дана општине Србац који се обиљежавају предстојећег викенда.

Начелник Млађан Драгосављевић је рекао да ће донација Владе Србије бити усмјерена за пројекте уређења најужег градског језгра у Српцу и додао да је са представницима конзулата разговарано и о другим видовима подршке нашој општини.

„То се нарочито огледа у смислу довођења потенцијалних инвеститора и надамо се да ћемо по том питању остварити сарадњу са неким општинама и градовима у Србији”, рекао је начелник Драгосављевић.

 

Comments are closed.