Завршено асфалтирање путева у Новој Веси и Kукуљама
6. децембар, 2018.
Пензионери из 15 градова на сједници у Српцу, истакнуто задовољство редовношћу исплате пензија
7. децембар, 2018.

Представа „Истина (не) боли“ одушевила србачку публику

Народно позориште Републике Српске синоћ је у Српцу одиграло представу „Истина (не) боли“ у маестралном извођењу бањалучких глумаца Слађане Зрнић, Горана Јокића, Смиљане Маринковић, Ђорђа Марковића и Бојана Kолопића.

Представу је режирао Игор Тешић по тексту Јелене Kојовић-Тепић а премијерно је изведена прије три године у Народном позоришту, након чега је играла у бројним градовима широм региона и свугдје добила снажне овације публике.

Радња представе се дешава у кафани крајпуташици, двадесет година након рата, и у потпуности осликава менталитет нашег народа, постратну стварност и посљедице живљења у друштву транзиције.

Глумица Слађана Зрнић каже да се идеја за ову представу родила у Народном позоришту када су одлучили да одиграју на малој сцени нешто овако топло и интимно, али уз услов да се ради о драмском комаду.

“Срце ми је било пуно када сам видјела бројну србачку публику која је током представе реаговала на правим мјестима и тако показала колико је добра и паметна. То даје наду да је Србац једна културна општина која зна да цијени праве вриједности“, рекла је Зрнић.

Она је истакла да Народно позориште РС има успјешну сарадњу са Центром за културу и спорт јер је до сада изведено неколико њихових представа у Српцу.

„Гостовали смо са представама Гарсоњера, Жиранти, Одумирање међеда, Господин фока и многим другима са мале сцене Народног позоришта. Србачка позоришна сцена је јако добра и вољела бих да се општина побрине да буде још боља и квалитетнија како би на њој могла гостовати велика позоришта. Мислим да то публика жели а то је и показала доласком на ову представу“, рекла је Зрнић.

Међу бројним посјетиоцима у публици био је и начелник општине Млађан Драгосављевић а на представу су стигли и чланови Аматерске позоришне трупе „Миленијум“ из Српца на челу са извршном директорицом НВО „Миленијум“, Санелом Видовић. Они имају успјешну сарадњу са глумицом Слађаном Зрнић која је режирала све њихове представе са којима су остварили велике успјехе и побрали бројне награде.

„Већ 12 година долазим у Србац и радим са младим глумцима аматерима који су јако талентовани. До сада смо имали десетак премијера а недавно смо представили нашу нову представу „On air“ која је већ имала неколико извођења“, рекла је Зрнић.

Сарадња Зрнићеве са србачком позоришном трупом ће бити настављена и у наредном периоду а паралелно с тим биће организовани нови доласци реномираних бањалучких глумаца који ће одиграти у Српцу још неколико представа са репертоара Народног позоришта.

 

Comments are closed.