Вртић обиљежио Дан жена, представу за малишане извела глумица Нада Блам
9. март, 2018.
Потписани уговори о стипендирању 91 студента општине Србац
10. март, 2018.

Представа „Гарсоњера“ Народног позоришта насмијала Српчане до суза

Народно позориште Републике Српске гостовало је у сриједу 7. марта у Српцу са представом „Гарсоњера“ којој је присуствовало неколико стотина Српчана. Ово је био други долазак Народног позоришта у Србац у посљедња три мјесеца, након представе „Жиранти“, а публика је и овога пута могла да ужива у комичним сценама које су засноване на брачним размирицама.

Представу је режирао Александар Пејаковић, а играли су: Роко Радиша, Миљка Брђанин-Бабић, Драгослав Медојевић, Ведрана Марковић-Зубовић, Љиљана Чекић, Огњен Копуз, Раденка Шева, Бојан Колопић и Зоран Станишић.

Ово је прича о три породице и њиховим малим и великим брачним тајнама, сумњи да су преварени али и жељи за прељубом у једној гарсоњери, што је изазвало буру смијеха. 

„Ово је један фин и лаган водвиљ који служи искључиво у забавне сврхе и драго ми је што је публика уживала. Текст је рађен по комаду једног мађарског писца а радња је у овом случају пребачена у Београд“, рекла је глумица Раденка Шева која се глумом бави већ више од 20 година и остварила је многе значајне улоге, како у представама, тако и на малим екранима. 

Представа је организована у склопу прославе Међународног дана жена, а тим поводом је стручни сарадник Центра за културу и спорт Србац, Стеван Умљеновић, по завршетку представе глумицама на позорници уручио цвијеће у знак пажње.

Comments are closed.