Одали почаст деветорици погинулих бораца из Повелича
9. август, 2018.
Удружење „Ц.Е.З.А.Р.“ успјешно организовало турнир у стоном тенису
10. август, 2018.

Предсједница Владе РС Жељка Цвијановић посјетила Србац, за инфраструктурне пројекте 1.5 милион КМ

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић боравила је данас у званичној посјети општини Србац са министром финансија Зораном Тегелтијом и министром рада и борачко-инвалидске заштите Миленком Савановићем и разговарала са начелником општине Млађаном Драгосављевићем и његовим сарадницима о актуелним друштвеним и економским питањима у нашој општини.

Једна од главних тема била је улагање у развој инфраструктуре на подручју србачке општине а том приликом предсједница Владе РС Жељка Цвијановић је истакла да је Влада Српске у овој години обезбиједила 1.5 милиона КМ за реализацију значајних инфраструктурних пројеката.

“Већ реализујемо неколико пројеката а очекујемо да буде покренута реализација и осталих. Мобилисали смо средства из јавних инвестиција и из клиринга, а дио је из програма подршке Владе Србије. Овоме треба додати 600.000 до 700.000 КМ из ИПА фондова, с циљем унапређења животног стандарда и локалне инфраструктуре, али и руралног развоја”, рекла је Цвијановић.

Према њеним ријечима, биће саниране и посљедице овогодишњих поплава у нашој општини за шта је одборено 50.000 КМ за домаћинства, а укупна шета за пољопривреду је виша од 100.000 КМ.

“Чекали смо процјену штете, што је урађено када је ријеч о пољопривреди и домаћинствима. Остаје нам да само извршимо плаћања према онима који су оштећени”, нагласила је Цвијановић.

Она је додала да се ради и на унапређењу привредног амбијента и отварању радних мјеста.

“Општина Србац јесте оптерећена одређеним насљеђеним проблемима и с обзиром да је сада финансијска ситуација боља и да Влада Српске нема проблема са извршавањем буџетских обавеза могли смо да ослободимо 120 милиона КМ за инвестирање у нашим општинама, међу којима је Србац. Вјерујем да ће у будућности ствари ићи у бољем правцу”, рекла је Цвијановић.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да је предсједница Владе РС са својим сарадницима дала пуну подршку рјешавању важних питања у нашој општини а резултати су видљиви на сваком кораку. Посебно се издваја недавна санација девастираног простора у близини занатског центра у Српцу који је сада реконструисан и асфалтиран а проширен је и број паркинг мјеста.

“Извршили смо уређење овог локалитета, уклонили неколико трошних објеката и асфалтирали простор у површини од око двије хиљаде квадратних метара. Завршена је прва фаза а сада је остало да уредимо зелене површине и поставимо расвјету. Финансијску подршку за овај пројекат омогућила је Влада Србије уз посредство Владе Републике Српске у износу од око 160 хиљада КМ”, истакао је начелник Драгосављевић.

Он додаје да ће до краја септембра бити реализован низ значајнијих пројеката уз помоћ Владе Републике Српске, нарочито када је ријеч о санацији путне инфраструктуре а уз помоћ Владе Србије ускоро ће почети и реконструкција зграде Центра за социјални рад. 

Начелник општине Млађан Драгосављевић подсјећа да је Влада Републике Српске од 2006. године до данас уложила око 64 милиона КМ у србачку општину, додајући да снажна финансијска подршка за реализацију крупних пројеката из године у годину стиже и из кабинета предсједника Републике Српске Милорада Додика. 

Приликом обиласка уређеног ужег градског језгра изведен је кратак културно-умјетнички програм кога су припремили полазници Дјечијег вртића “Наша радост” који су извели химну “Моја Република” и отпјевали пјесму “Завјет” Кристине Ивановић, а наступио је и Ансамбл народних игара “Лијевче” из Разбоја са сплетом народних игара. 

Током данашњег дана у згради Општинске управе одржан је и састанак са коалиционим партнерима, гдје су поред представника Савеза независних социјалдемократа из Српца учешће у раду узели и представници Демократског народног савеза, Социјалистичке партије и Уједињене Српске.

Предсједница Владе РС Жељка Цвијановић рекла је да обилазећи општине у Републици Српској редовно одржава састанке овакве врсте гдје окупља политичке партије које чине парламентарну већину у Народној скупштини Републике Српске.

“Ово је био конструктиван састанак на којем смо утврдили приоритете у предстојећој кампањи. Једно је сигурно, очекујемо побједу заједничких кандидата наших партија. У србачкој општини било је одређених трзавица у погледу коалиције ових партија, нарочито када је ријеч о Социјалистичкој партији која не партиципира у власти, али вјерујем да се након данашњег састанка отварају врата сарадње СНСД-а са ДНС-ом, СП-ом и Уједињеном Српском како бисмо радили на заједничким интересима”, рекла је Цвијановић.

Предсједница Владе РС Жељка Цвијановић у својству потпредсједнице СНСД РС присуствовала је данас и састанку проширеног Општинског одбора СНСД Србац који је због великог интересовања чланова и симпатизера ове партије, умјесто у новој сали Скупштине општине Србац премјештен у Дом културе у Српцу гдје су утврђене смјернице ове партије у кампањи за предстојеће Опште изборе. 

Данашњим догађајима у Српцу присуствовали су и бројни други представници општинске и републичке власти, међу којима су били директорица Пореске управе РС Зора Видовић, директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица РС Милорад Којић, делегат у Вијећу народа РС Мирко Којић, замјеник начелника општине Драган Микић, предсједник Скупштине општине Мирко Стојић, начелници одјељења општинске управе, директори јавних предузећа и установа, одборници Скупштине општине Србац и бројни други грађани наше локалне заједнице.

Више фотографија можете погледати у фејсбук групи SRBAC-RS.COM

 

Comments are closed.