Видета походила планину Враница и Прокошко језеро
8. август, 2018.
Саниран квар на главном цјевоводу
8. август, 2018.

Позориште „Миленијум“ припрема нову представу „On Air“

Аматерско позориште младих “Миленијум” из Српца почетком септембра почиње припрему своје јубиларне, десете по реду представе, која ће носити назив “On Air”. Представу ће и овога пута режирати глумица народног позоришта Републике Српске, Слађана Зрнић, која је написала ауторски текст за ову представу заједно са глумцем Велимиром Бланићем који већ 12 година преноси своја знања студентима Академије умјетности у Бањалуци.

Координатор представе је директорица НВО “Миленијум” Србац, Санела Видовић, која каже да ће на овом пројекту радити петнаестак ученика основних и средњих школа наше општине који су активно укључени у све активности ове невладине организације. 

“Рад на представи ће трајати неколико мјесеци и планирамо по завршетку да је одиграмо у неколико школа и пријавимо за учешће на разним фестивалима. Наше раније представе су биле веома успјешне на аматерским позоришним фестивалима и освојиле бројне награде, тако да се надамо да ће и ова представа изазвати пажњу публике и да ће имати дуг вијек трајања”, истакла је Видовић.

Наслов представе је на енглеском језику јер означава укључење телевизијског студија у програм. Радња се одвија у Студију 64, што се уједно поклапа са бројем шаховских поља. 

“На шаховском пољу се налазе црне и бијеле фигуре које воде рат, што у представи представља метафору за данашње сукобе добрих и лоших људских фигура које изазивају инциденте и на тај начин подижу гледаност, а самим тим се повећава и профит. Покушаћемо указати на лош медијски утицај данашњих телевизијских садржаја а теме које ће се провлачити кроз представу су екологија, спорт и турбо фолк”, нагласила је Видовић.

Финансијску подршку за припрему ове представе обезбиједило је Министарство просвјете и културе Републике Српске које је у склопу недавно расписаног јавног конкурса за суфинансирање јавних потреба у култури за 2018. годину одобрило 2.500 КМ за овај пројекат. Подршку је добило још пет пројеката из области позоришне продукције а укупно ће бити суфинансирана 143 пројекта у укупном износу од 628.750 марака. 

Осим представе “Недостајати”, позориште младих “Миленијум” је до сада урадило представе: “Женски разговори”, “Алиса у земљи чуда”, “Кирија”, “Мачак и пијетао”, “Мали принц”, “Азибуки”, “И дјевојчице играју фудбал” и “Чаробњак из Оза”.

Comments are closed.