Радници вртића извршили дезинфекцију простора у циљу сузбијања вирусних инфекција
8. јануар, 2018.
Младост из Бајинаца добила спортску опрему у вриједности од 10 хиљада КМ
8. јануар, 2018.

Постављен иконостас у храму Васкрсења Господњег у Српцу

У новом храму Васкрсења Господњег у Српцу, благословом епископа Јефрема и уз помоћ добровољних прилога вјерника постављен је нови иконостас који је израђен од храстовог дрвета у дуборезу, а на њему је радила дуборезачка радња „Марунић“ из Београда која је била ангажована и у манастиру Осовица и многим другим православним светињама српске цркве. 

Постављен је један ред икона на иконостасу а очекује се да ће остале иконе стићи до Васкрса. На њима је радила позната иконописачка кућа „Животић“ из Београда.

Протонамјесник Жељко Сарић каже да су уз помоћ вјерника поставили и лустере полијелеје који однедавно украшавају овај храм.

„Све смо то учинили уз помоћ добровољних прилога вјерујућег народа из ових крајева. Захваљујем им се на овој донацији и нека им Бог подари оно што је за њих најкорисније и најбоље“, рекао је протонамјесник Жељко Сарић.

Радови на изради иконостаса коштали су 25 хиљада евра а за израду икона биће издвојено 22 хиљаде евра. За главни и још четири мања лустера који су стигли из Русије, уз помоћ вјерника је издвојено 25 хиљада евра. 

Приликом недавне посјете и обиласка новог храма од стране епископа Јефрема, договорено је да се у току ове године заврше радови на унутрашњем уређењу храма, због чега је протонамјесник Жељко Сарић позвао вјернике да помогну у складу са својим могућностима набавку икона које ће бити постављене на зидовима.

„Планирамо да ове године поставимо и горионик за прислуживање свијећа и уредимо вањско степениште, након чега ћемо се посветити вањском уређењу око храма. Када завршимо комплетне радове, храм ће бити освећен и предат на молитвену употребу“, истакао је протонамјесник Жељко Сарић.

 

Comments are closed.