КУД „Младост“ организује концерт фолклора у суботу 12. маја
6. мај, 2018.
Kонкурс за суфинансирање изградње, реконструкције, санације и адаптације спортских објеката или терена
7. мај, 2018.

Поклонили пластеник и краву петочланој породици из Ножичког

Међуопштинско удружење глувих и наглувих Градишка, Србац и Прњавор посјетило је породицу Миладина Лазића из Ножичког и уручило пластеник обезбијеђен средствима Министарства здравља и социјалне заштите РС у оквиру пројекта „Бољи живот за Лазиће“. 

Миладин је члан Удружења глувих и наглувих и отац троје малољетне дјеце а једини сталан приход у породици је дјечији додатак од Центра за социјални рад Србац.

Лазићима је на поклон стигла и крава као донација од једног произвођача млијека из Градишке.

Секретар удружења, Љубинка Радоњић Злојутро, рекла је да је Миладин сам дошао на идеју да му се у сврху прихрањивања породице набави пластеник или крава како би могао прехранити троје дјеце, Драгана који похађа осми разред, Драгану седми разред и Душка који ће у септембру ове године кренути у први разред.

„Код Министарства здравља и социјалне заштите РС кандидовали смо пројекат „Бољи живот за Лазиће“ и успјели добити средства за набавку пластеника површине 100 квадрата, вриједности око 2.500 марака, кога смо монтирали и набавили расаду паприке, парадајза и краставаца. Када је за ову породицу чуо власник једне фарме музних крава из општине Градишка, који је желио да остане анониман, поклонио је стеону краву расе „холштајн“ чија је вриједност око 3.500 марака, тако да су Лазићи добили све оно што су прижељкивали”, рекла је Љубинка Радоњић Злојутро.

У пројекат су се укључили и многи хумани појединци и предузећа који су пружили подршку кроз донације сточне хране и расаду а пружили су и финансијску помоћ.

Посебна захвалност дугује се Ресору за пружање стручних услуга у пољопривреди који дјелује при ресорном министарству и који је повезао ово удружење са донаторима.

Међуопштинско удружење глувих и наглувих Градишка, Србац и Прњавор обезбиједило је Лазићима и помоћ дипломираног агронома за пољопривредну производњу, Драгољуба Злојутра, који ће пружати савјете за рад у пластенику. 

„Обзиром да су Лазићи пионири у оваквој врсти производње, трудићемо се да им максимално изађемо у сусрет и помогнемо да произведено поврће буде органског порјекла како би дјеца јела здраву храну. Намјера је да се вишак производа покуша продати неком ресторану или кухињама у вртићима, школама и болницама па би тако ова породица поред прехране, имала и финансијску корист”, рекао је Злојутро који је за ову породицу одштампао и посебно упутство за рад.

Миладинова супруга Далиборка захвалила се у име породице свим хуманистима на овој значајној донацији.

“Ово много значи за нашу фамилију. Сви смо се ангажовали на овом послу и слушаћемо све што нам кажу стручњаци како бисмо остварили што боље приносе”, рекла је Далиборка.

 

Comments are closed.