Библиотека набавила 110 нових књига са београдског сајма
5. новембар, 2018.
Мото клуб „Пантери“ организује дружење бајкера у Kукуљама
6. новембар, 2018.

Подстицаји за србачке пољопривреднике у износу од 50 хиљада КМ

Општина Србац исплатиће у овој години 50 хиљада КМ за подстицаје у пољопривреди за 29 субјеката из цијеле србачке општине. Одлуку о одобравању исплате подстицаја донијели су одборници Скупштине општине Србац на недавном скупштинском засједању.

Највише средстава у износу од 25 хиљада КМ биће издвојено за подршку увођењу система наводњавања у повртарској, ратарској и воћарској производњи. Ове подстицаје добиће 20 појединаца и организација из Кукуља, Ножичког, Пријебљега, Разбоја Љевчанског, Ситнеша и Српца.

Одобрени су и подстицаји за произведено и продано поврће у заштићеном простору (пластеницима) и набавку мицелија са супстратом за произвођаче гљива у износу до 10 хиљада КМ. Ове подстицаје добиће седморо пољопривредника из Бајинаца, Влакнице, Гоењих Срђевића, Кладара, Разбоја Љевчанског и Српца.

Додијелиће се и субвенција у износу од 5 хиљада КМ Удружењу пчелара „Кошница“ из Српца за проширење пчелињих друштава као и подстицај за узгој квалитетно-приплодних јуница у износу до 10 хиљада КМ.

Подстицаји су додијељени у складу са Програмом обезбјеђења и кориштења новчаних средстава за подстицање развоја пољопривреде за 2018. годину на подручју општине Србац.

Comments are closed.