Укинута ванредна ситуација на подручју општине Србац
11. јул, 2019.

Почеле са радом комисије за процјену штета од олујног невремена

Након олујног невремена које је погодило општину Србац у недељу 7. јула, начелник општине Млађан Драгосављевић донио је одлуку о формирању двије комисије за процјену штета на грађевинским објектима и пољопривредним газдинствима које су данас почеле са радом.

Општинсака комисија за процјену штета ће у наредних седам дана утврдити укупну процјену насталих штета на стамбеним објектима и у пољопривреди а штете усљед елементарних непогода грађани су у обавези да пријаве подношењем захтјева у писаној форми у шалтер сали Општинске управе.

Више информација грађани могу добити у згради Општине Србац сваким радним даном од 7 до 15 часова или на број телефона: 051 740 001.

Премијер Радован Вишковић приликом недавне посјете Српцу најавио је да ће Влада Републике Српске пружити финансијску помоћ Српцу али и свим општинама у Републици Српској захваћеним невременом а тачан износ средстава биће познат након што надлежне комисије заврше процјену штета.

Вишковић је рекао да ће Влада преко Фонда солидарности помоћи санацију штета у домаћинствима и објектима од јавног значаја док ће ресорно министарство у сарадњи са општинским комисијама бити задужено за процјену и санацију штета у пољопривреди.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да је око хиљаду домаћинстава и других објеката у нашој општини 7. јула претрпјело мању или већу штету и изразио увјерење да ће Влада РС као и до сада наћи начин да помогне нашој општини.

Comments are closed.