Рукометашице Српца савладале актуелног лидера
24. април, 2018.
Расписан јавни позив за бањско-климатско лијечење РВИ и породица погинулих бораца
25. април, 2018.

Почела превентивна кампања “Нити један невезан појас”

Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто–мото савез Републике Српске у сарадњи са јединицама локалне самоуправе у периоду од 24. априла до 31. маја 2018. године проводе кампању „Нити 1 невезан појас“.

Циљ кампање је повећање безбједности саобраћаја у Републици Српској, повећањем употребе безбједносних појасева код возача и путника у возилу. Безбједносни појас представља један од најефективнијих елемената пасивне безбједности у возилима.

Акција је озваничена у уторак у Модричи гдје су Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто–мото савез Републике Српске за ову прилику довезли „стрму раван“ која симулира чеони судар при брзинама до 14 км/час као и „пијане наочаре“ које симулирају различите степене пијанства и корисницима приказују проблеме у координацији покрета са којима се сусрећу особе под дејством алкохола, као и промотивни материјал.

Генерални секретар Ауто-мото савеза Републике Српске, Ранко Бабић, рекао је да је циљ акције да се да што више утиче на свијест грађана и укаже на значај сигурносног појаса како би се смањио број саобраћајних несрећа са тешким посљедицама. 

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, Милија Радовић, рекао је да би у Републици Српској годишње било спашено најмање 20 живота када би сви користили појасеве на предњим и задњим сједиштима.

Comments are closed.