Начелник Млађан Драгосављевић учествовао у раду Скупштине Савеза општина и градова РС
17. април, 2018.
Друга лига РС за рукометашице: Српчанке убједљиве против Дервенте
17. април, 2018.

Почела исплата стипендија за студенте

За 87 студената општине Србац почела је исплата стипендија за школску 2017/18. годину. Прву од укупно шест мјесечних стипендија у износу од 100 КМ данас је добило 56 студената друге и виших година студија високошколских установа које се финансирају из буџета Републике Српске или Републике Србије и 25 студената високошколских установа које се не финансирају из буџета Републике Српске или Републике Србије.

Прву стипендију у износу од 100 КМ је добило и шест студената друге и виших година студија који спадају у категорију дјеце погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, студенти без родитељског старања, студенти чији су родитељи корисници сталне новчане помоћи и студенти са инвалидитетом који остварују право на додатак за помоћ и његу другог лица.

У наредном периоду биће исплаћене и стипендије за четири студента који се налазе на мастер студијама по Болоњском систему школовања и постдипломским студијама по досадашњем систему школовања. Њима ће се исплатити једнократни новчани износ од 600 КМ.

Начелник општине Млађан Драгосављевић подсјетио је да је буџетом општине за прошлу годину било предвиђено 50 хиљада КМ за ове намјене а ове године је тај износ повећан на 60 хиљада КМ. 

“У плану је било да стипендирамо око 120 студената, међутим због мањег броја пријављених одлучили смо да повећамо првобитно планирани износ стипендија са 500 на 600 КМ по студенту“, рекао је начелник Драгосављевић.

Сви студенти могу подићи стипендије преко текућих и жиро рачуна у банкама у којима су отворили своје налоге.

За данашњу исплату стипендија из општинског буџета су издвојена средства у висини од 8.700 КМ.

Comments are closed.