Бројни садржаји поводом Дана и крсне славе општине Србац
9. октобар, 2018.
Центар средњих школа добио љепши изглед уз помоћ Омладинске банке
9. октобар, 2018.

„Паметне степенице“ побољшале правопис у србачкој основној школи

Основна школа „Јован Јовановић Змај“ из Српца реализовала је ових дана занимљиву акцију под називом „паметне степенице“. Ради се о томе да су на школским степеницама са лијеве стране исписане нетачне ријечи и фразе ( србски, бијо, самном, ја би, сумљам) док су са десне стране, куда се ученици правилно крећу, написане њихове исправне верзије. 

Наставница српског језика Дејана Ћирић, која је одабрала ријечи за “паметне степенице”, каже да је на сликовит и очигледан начин скренута пажња на важност правилног писања. Такође се захвалила директору школе Славку Драгосављевићу који је подржао ову акцију и обезбиједио неопходна средства да се све ово реализује. 

А како би се степениште уредило на овај начин, марљиво су на реализацији идеје радили ученици, чланови информатичке секције и наставници.

Ово степениште изазвало је одушевљење код дјеце, али и код родитеља, јер представља веома забаван начин за ученике да науче како се правилно изговарају и пишу ријечи које свакодневно користе.

Директор школе Славко Драгосављевић је истакао како су реакције свих запослених, родитеља и ученика изузетно позитивне и да су у колективу сви изненађени колико је ова идеја наишла на одобравање.

„Одлучили смо да на степеницама буду правилно и неправилно написане ријечи и фразе са којима се ученици сусрећу, те да их и на тај начин едукујемо. На “паметним степеницама” су исписане правописне грешке, које ученици најчешће праве. Иначе, и ове школске године као и претходне веома много се улаже у ентеријер и екстеријер како централне тако и подручних школа“, рекао је директор Драгосављевић.

Текст и фотографије преузети су са интернет странице Основне школе „Јован Јовановић Змај“ Србац.

 

 

Comments are closed.