Центар средњих школа добио љепши изглед уз помоћ Омладинске банке
9. октобар, 2018.
Почело уређење фасаде на друштвеном дому у Кукуљама
10. октобар, 2018.

Основци сликају и снимају саобраћајне прекршаје

Републички педагошки завод Републике Српске у сарадњи са Ауто мото савезом РС, Агенцијом за безбједност саобраћаја РС и Редакцијом „Саобраћај и ми“ расписао је конкурс за избор најбоље фотографије и видео-клипа на тему „Саобраћај у очима дјеце“.

Циљ пројекта је укључити дјецу у превентивне активности у области саобраћајне безбједности. 

На конкурсу могу учествовати ученици основних школа Републике Српске, који би мобилним телефоном или фото-апаратом снимали видео-клипове и/или фотографисали неправилности и грешке које су направили одрасли учесници у саобраћају.

Конкурс је наградног карактера, а награде ће се додијелити:
1. у категорији ученика:
– за најбољу фотографију,
– за најбољи видео-клип.

2. у категорији наставника и школа:
– за школе са највећим бројем прикупљених и послатих квалитетних ученичких фотографија и видео клипова,
– за наставника-ментора ученика.

На конкурс се могу слати најбоље фотографије и видео-клипови из наведеног тематског оквира, напримјер: неправилно паркирана возила, непоштовање пјешака, емисија издувних гасова, непоштовање саобраћајних прописа и слично, настали у току године. 

Учесници конкурса треба да пошаљу фотографију или видео-снимак (до три минута) са сљедећим подацима: мјесто настанка (град, улица), вријеме фотографисања, име и презиме ученика, назив школе, име и презиме наставника-ментора и радни наслов фотографије или видео-клипа.

Ауторима најбољих фотографија и видео-клипова награде, које обезбјеђује Ауто мото савез Републике Српске и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, биће уручене на манифестацији „Избор аутомобила године“.

Радове снимљене на ЦД или ДВД дисковима потребно је послати на адресу: Републички педагошки завод, са назнаком на коверти „Саобраћај у очима дјеце“, Милоша Обилића 39, 78 000 Бања Лука. 

Рок за доставу радова је 28. децембар 2018. године.

Comments are closed.