Комунално предузеће “Водовод” на путу финансијског опоравка
7. децембар, 2017.
Србачка фирма МПМ – Машинска прерада метала све признатија код иностраних купаца
8. децембар, 2017.

ОШ „Јован Јовановић Змај“ Србац: Извршено асфалтирање школског прилаза

Грађевинско предузеће „Градис инвест“ из Српца асфалтирало је у сриједу прилаз Основној школи „Јован Јовановић Змај“ из Српца што је први пут да је извршена реконструкција овог дијела школског простора још од 1977. године када је вршено прекривање и уређење потока Косолинац. 

Средства за ову инвестицију обезбиједило је Министарство просвјете и културе РС у складу са обећањем министра Дане Малешевића који је најавио овај пројекат приликом посјете Српцу у октобру ове године. 

„Захваљујем се министру који је увидио важност ове инвестиције јер школски простор сада изгледа много љепше. Идуће године ћемо спојити прилаз са паркингом школе, тако да ће школско двориште бити још уређеније. У сарадњи са ресорним министарством, ускоро ћемо извршити и радове у подручној школи у Повеличу која ће добити нову столарију“, рекао је директор школе, Славко Драгосављевић.

Радове на асфалтирању прилаза обишли су начелник општине Млађан Драгосављевић, начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић и потпредсједник Скупштине општине Милош Будић.

„Министар Дане Малешевић је веома брзо обезбиједио средства за ову инвестицију која је уљепшала не само школско двориште, већ и ужи центар града. Захваљујем се и кабинету предсједника Републике Српске који је издвојио средства у износу од 20 хиљада КМ за набавку столарије у Ножичком. Санација школа је један од наших приоритета, па смо тако издвојили симболична средства и за санацију подручне школе у Пријебљезима“, рекао је начелник Млађан Драгосављевић.

 

Comments are closed.