rukometasi srpca
Млади Kрајишник савладао лидера Подручне лиге Градишка
7. новембар, 2018.
Црвени крст Србац – акција помоћи за Живка Миљића
7. новембар, 2018.

Организован излет у манастир Ступље за чланове Извора

Чланови Удружења родитеља и ђеце са посебним потребама “Извор” из Српца боравили су протеклог викенда у једнодневном излету у манастиру Ступље заједно са свештеником Мариом Топаловићем из Kукуља. Овај манастир се налази на ријеци Манастирици, на граници општина Прњавор, Челинац и Теслић, удаљен око 20 километара од манастира Липље.

Предсједница удружења “Извор”, Мира Татић, презадовољна је организацијом излета и упућује захвалност Драгану Татомиру, власнику фирме “Тат-Kом” из Српца, који је обезбиједио превоз за ђецу до манастира и Горану Жујићу из Ножичког који је обезбиједио ручак.

Удружење “Извор” окупља 50 сталних чланова и ради три дана седмично у послијеподневним часовима, у времену од 14 до 20 часова.

По основу уговора о услугама, у удружењу је ангажовано девет радника, од чега два терапеута, логопед и дефектолог који долазе из Бањалуке, а са ђецом раде и васпитач и водитељ креативне радионице, док су још радно ангажовани и спремачица и руководилац удружења.

У првих шест мјесеци ове године, удружење “Извор” је исказало позитиван финансијски резултат у износу од 263 KМ и у потпуности је реализовало планиране активности. Посебно треба истакнути велике напоре руководства удружења на побољшању услова за боравак и социјализацију ђеце са посебним потребама као и за обезбјеђење адекватне терапије у складу са њиховим здравственим стањем.

Извјештај о раду удружења у првих шест мјесеци ове године усвојен је једногласно на новембарском скупштинском засједању србачког парламента.

Comments are closed.