Докторица Добрила Микић поклонила школску таблу основној школи у Српцу
4. децембар, 2017.
Народно позориште РС гостовало у Српцу након пет година
5. децембар, 2017.

Општинска управа у посјети вртићу: Нова опрема и дидактичка средства за бољу едукацију дјеце

У посјету Дјечијем вртићу „Наша радост“ из Српца данас су стигли замјеник начелника општине Драган Микић и начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић који су разговарали са директорицом вртића Дијаном Миланковић о раду вртића у протеклом периоду и тренутним активностима које се одвијају у овој установи. 

Србачки вртић тренутно похађају 142 малишана, а на листи чекања се тренутно налази њих 20. Запослена су 23 радника, од чега 14 васпитачица које су ангажоване у малој, средњој, старијој, мјешовитој и двије јасличке групе. 

„Све активности се одвијају по плану и недавно смо реализовали једну од наших највећих свечаности у овој години, приредбу „Приче из Непричаве“ која је испунила салу Дома културе до последњег мјеста. У припреми су вриједно радили сви наши васпитачи заједно са дјецом, а посебну захвалност упућујемо родитељима без којих не бисмо успјели реализовати оно што смо планирали“, рекла је директорица Миланковић.

Она је додала да су успјешно завршене и друге активности, попут Мјесеца саобраћаја и књиге, а тренутно теку припреме за обиљежавање крсне славе установе, Светог Николе, те новогодишњих и божићних празника.

„Ускоро ћемо прославити нашу славу, чему се веома радујемо, а за 27. децембар смо заказали прославу Нове године у вртићу када ћемо угостити позориште „Бубамара“ из Београда. У посјету ће нам доћи и Дједа Мраз, а обезбиједили смо и поклон пакетиће за дјецу преко едукативно-културног центра „Ихтус“ из Бањалуке који је пакетиће набавио из Енглеске“, рекла је Миланковић.

Након тога ће пригодним садржајем бити обиљежен и Божић када ће дјецу упознати са православним обичајима у нашем народу.

„Наша установа ради по устаљеном распореду током новогодишњих и божићних празника, тако да код нас нема распуста у зимском периоду. Вртић не ради једино током колективног годишњег одмора у љетном периоду када је на три седмице установа затворена због радова на санацији и одржавању“, рекла је она.

По њеним ријечима, остварује се добра сарадња са републичким институцијама и локалном влашћу, па је тако недавно стигла донација у вриједности од 2.500 КМ коју је обезбиједило Министарство породице, омладине и спорта за куповину нових играчки.

„Набавили смо нова дидактичка средства и један дио опреме за просторију у којој се одвија физичко васпитање. Прије неколико дана смо набавили и нови пројектор кога смо купили средствима прикупљеним на јесењој свечаности у Дому културе, а остатак новца кога смо зарадили продајом јесењих плодова биће усмјерен за набавку пластичних кутија које ће нам послужити за складиштење дидактичког материјала“, истакла је Миланковић.

Посебно истиче сарадњу са општинском управом која помаже установи у сваком погледу, а нарочито у финансијској стабилизацији и додаје да је за сваку похвалу овакав начин обиласка јавних предузећа и установа, што до сада није била пракса, како у вртићу тако и другим јавним субјектима. 

На крају посјете, организован је обилазак свих вртићких група. Начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић рекао је да је ова установа за кратко вријеме под руководством нове директорице направила значајне резултате. 

„То се видјело у недавно одржаној јесењој свечаности која је била квалитетно припремљена, а похвалио бих и напоре директорице да у складу са могућностима изађе у сусрет свим родитељима који желе да упишу дјецу у вртић. Интерес за уписом нимало не опада, па би у будућности требало озбиљније размишљати на проширењу капацитета ове установе“, рекао је Михољчић.

Замјеник начелника општине Драган Микић такође се похвално изразио о раду вртића, а нарочито васпитача који предано раде на едукацији дјеце.

„Видљив је њихов напор да дјеци пруже квалитетно предшколско образовање, а за сваку похвалу је и то што се труде да обнове дидактичка средства која већ годинама нису набављана. У едукативним активностима остварују добру сарадњу са Полицијском станицом, Народном библиотеком и другим јавним установама и заједнички с њима организују бројна корисна предавања за дјецу. Тако треба наставити и у наредном периоду, а локална управа ће се потрудити да обезбиједи довољно средстава за њихов рад“, рекао је Микић.

 

Comments are closed.