Представници конзулата Србије у посјети Српцу: Стиже 100 хиљада евра од Владе Србије
12. октобар, 2017.
ОШ “Доситеј Обрадовић” Разбој: Дјечија недјеља обиљежена у централној и подручним школама
13. октобар, 2017.

Општинска управа у посјети школи у Разбоју: Кандидовани пројекти за опремање подручних школа

Замјеник начелника општине Драган Микић и начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић посјетили су данас Основну школу “Доситеј Обрадовић” у Разбоју како би се упознали са пројектима који се планирају реализовати и проблематиком у раду установе.

Директорица школе Тања Радомир рекла је да се наставни план и програм одвијају по плану и додала да је ове школске године уписано 348 ђака у централној школи у Разбоју и подручним школама у Кукуљама, Лилићу, Малом Разбоју, Бајинцима и Пријебљезима, односно за пет више у односу на годину раније.

“У свих шест школа уписано је 47 првачића, што је за седам првачића више у односу на претходну школску годину. Имамо 60 запослених, од чега је 39 наставника. Упутили смо захтјев министарству како би нам омогућили да по први пут у школи оформимо продужени боравак за најмлађи узраст, чиме бисмо отворили још два до три радна мјеста”, рекла је Радомир.

Она је додала да су од ресорних министарстава затражили помоћ у опремању игралишта у Бајинцима и замјени столарије у школи у Кукуљама.

“Потребна нам је подршка локалне заједнице у опремању школе у Пријебљезима гдје је најнужније да се набави нова пећ и санира мокри чвор. У току смо набавке огрева за школе у Кукуљама и Разбоју након чега бисмо требали бити спремни за предстојећу зиму”, истакла је Радомир.

По њеним ријечима, добру сарадњу имају са Савјетима мјесних заједница, како у Разбоју тако и у околним селима, па су тако напримјер у Бајинцима уз помоћ мјештана изрезана дрва за потребе школе у у овом селу. 

Она је подсјетила да је централна школа у Разбоју реконструисана прије три године након катастрофалних поплава и да су у добром стању већина учионица и фискултурна сала.

“Један од дугогодишњих проблема је недостатак фискултурне сале у Кукуљама на чему у будућности треба радити, а потребно је да много боље опремимо информатичком опремом подручне школе јер у многима од њих нема довољно рачунара”, рекла је она.

У овој школи су такође организоване разне активности поводом Дјечије недјеље, а реализовани су и неки занимљиви пројекти попут “Школе у природи”, едукације за ђаке о понашању у саобраћају и других догађаја у које је био укључен већи број ученика.

Начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић рекао је да ће се општинска управа потрудити да обезбиједи један дио опреме који буде недостајао овим школама, нарочито када је ријеч о спортској опреми како би се побољшало извођење наставе физичког васпитања.

Замјеник начелника општине Драган Микић похвалио је рад школе, а нарочито ангажман ученика који су у претходној школској години по основу успјеха остварили изузетну средњу оцјену – 4,22.

“Вјерујемо да ученици добро уче и да наставни кадар квалитетно преноси знање, па самим тим не чуди што су многи наши суграђани који су основну школу завршили управо у Разбоју, остварили успјех у свијету у научним и другим областима. Уз неке материјално-техничке проблеме које требате ријешити, сматрам да нема већих проблема у одвијању наставе и да ваш рад по свему заслужује позитивну оцјену”, истакао је Микић.

 

Comments are closed.